Connect with us

Revistateo.ro

Premierul Viorica Dăncilă a făcut anunțul legat de pensii

Stiri

Premierul Viorica Dăncilă a făcut anunțul legat de pensii

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat că s-a luat o decizie legată de plata pensiilor. Acestea se vor plăti până în data de 15 a fiecărei luni. Măsura aceasta intră în vigoare chiar din luna iunie. Află detaliile despre acest subiect.

Premierul Viorica Dăncilă a făcut anunțul. Toți românii trebuie să știe asta

”Am avut județe în care s-au înregistrat întârzieri la plata pensiilor. Știm că pensionarii își planifică pensia de la o lună la alta și nu putem accepta întârzieri ale pensiei. Din acest motiv, am decis ca plata pensiei să se facă până la data de 15 a fiecărei luni, începând cu luna iunie a acestui an”, a fost declarația premierului Viorica dăncilă, conform stiripesurse.ro.

Te-ar putea interesa și: Vestea care îi va înfrigura pe români înainte de vară. Ce se întâmplă cu pensiile. Informații confirmate din afara țării

Investitorii străini nu văd cu ochi buni dorința Guvernului României de a face opțională contribuția la Pilonul II de pensii.

„Bunăstarea viitoare a actualilor angajați nu trebuie periclitată printr-o abordare pe termen scurt”, spun oamenii de afaceri străini, notează realitatea.net.

CITEȘTE ȘI: Ai buletin? Din 25 mai se schimbă asta. Legea care îi afectează pe toți românii. Ce se întâmplă cu CNP-urile noastre

CITEȘTE ȘI: Stare de urgență la guvern! Ce se va întâmpla cu salariile românilor începând de mâine: „Nu toate…”

Consiliul Investitorilor Străini (FIC) atrage atenția Guvernului în legătură cu intențiile privind Pilonul II de pensii. „Reforma Pilonului II de pensii nu poate fi justificată de evoluțiile datoriei publice sau ale deficitului” bugetar, potrivit unui comunicat FIC emis miercuri.

„Bunăstarea viitoare a actualilor angajați nu trebuie periclitată printr-o abordare pe termen scurt. Situații excepționale precum mari calamități sau războaie pot pune în discuție fluxurile financiare din Pilonul II, însă datoria publică și deficitul trebuie așezate pe o traiectorie sănătoasă prin alte metode”, spune documentul citat.

„Contribuția angajaților la Pilonul II nu trebuie sub nicio formă să fie redusă, ci dimpotrivă ar trebui să crească din nou spre 6% (în prezent fiind 3,75%) pentru a asigura un nivel de economisire satisfăcător”, mai spun cei de la FIC.

FIC aminteşte că „mediul de afaceri din România a atras atenția, în ultimii 5 ani, că politicile publice în care scăderile de taxe și creșterile cheltuielilor sunt măsuri simultane, poate fi un mix destabilizator”.

„Există o tendință generală a autorităților de a aborda insuficient dinamicile pe termen lung și de a împinge rezolvarea unor probleme complexe în viitor, pentru a-și dedica atenția doar asupra acelor teme care sunt presante astăzi.

Totuși, sistemele de pensii sustenabile se construiesc în decenii și FIC încurajează autoritățile să mențină cursul început acum zece ani pentru că experiența și calculele dovedesc că aceasta este decizia corectă”, potrivit comunicatului FIC.

Nu s-a făcut deocamdată un studiu de impact ca urmare a acestei măsuri, fapt pentru care temerile sunt tot mai mari în rândul specialiștilor și mai ales în rândul contribuabililor.

Toți pensionarii așteptau această VESTE! Lia Olguța Vasilescu a spus ce se întâmplă cu pensia: „În luna iulie…

Un proiect de lege privind contribuțiile la Pilonul II de pensii generează noi controverse. În el se precizează că în perioada 1 iulie – 31 decembrie 2018, contribuțiile la acest pilon vor fi suspendate.

Potrivit documentului, contribuţiile CAS (respectiv contribuţiile de asigurări sociale aferente pensiei) „sunt încasate integral la buget”, cu „suspendarea contribuţiilor în perioada 1.07 – 31.12.2018”. În prezent, din sumele CAS pentru Pilonul I (sistemul pensiilor administrate de stat) se direcţionează automat 3,7% către Pilonul II. CITEȘTE CONTINUAREA AICI.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top