Connect with us

Revistateo.ro

Un partid anunţă depunerea proiectului privind eliminarea pensiilor speciale

Stiri

Un partid anunţă depunerea proiectului privind eliminarea pensiilor speciale

Partidul Mişcarea Populară vrea să depună, luni, la Parlament un proiect de lege privind eliminarea pensiilor speciale, a anunţat liderul formaţiunii politice, Eugen Tomac.

Acesta a anunțat că este împotriva tuturor pensiilor speciale prin care primarii vor primi sume importante de la stat.

„Am lucrat la un proiect de lege, vara aceasta, extrem de important pe care îl vom depune luni în Parlament privind eliminarea tuturor pensiilor speciale. PSD a votat legea prin care parlamentarii devin nişte cetăţeni speciali şi au pensie specială.

Vara în şedinţă extraordinară s-a votat Codul administrativ prin care o altă categorie de politicieni devine specială în această ţară şi prin Codul administrativ se acordă pensii speciale pentru primari. Suntem împotriva tuturor pensiilor speciale”, a declarat Eugen Tomac, la Parlament.

„Singurii care ar trebui să aibă pensii speciale”

În opinia PMP, cetăţeni care pot beneficia de pensii speciale sunt veteranii de război, militarii care au luptat în teatrele de operaţiuni şi foşti deţinuţi politici.

Citește și: Pensiile se vor dubla, anunță Darius Vâlcov, consilierul premierului Dăncilă

„Pe lângă campania de strângere de semnături pentru revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin, vom merge către români şi le vom cere sprijinul pentru eliminarea tuturor pensiilor speciale”, a spus Tomac.

Un număr de 5.014.596 pensionari era înregistrat la finele lunii iulie 2018 în România, iar pensia medie a fost de 1.134 lei, cu 152 lei peste cea din perioada similară a anului trecut, conform datelor centralizate de Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP).

Citește și: Ce pensii scad

Numărul celor care s-au pensionat la limita de vârstă era de 3.846.611 persoane, dintre care 2.244,795 femei, în timp ce pensia medie se situa la 1.276 de lei.

Pensie anticipată au primit, în iulie 2018, 21.290 persoane (1.407 lei, pensie medie), pensie anticipată parţială 85.371 de persoane (1.002 de lei pensia medie) şi pensie de invaliditate 543.842 persoane (pensie medie de 656 lei), dintre care 47.834 persoane pentru gradul I de invaliditate (522 lei, pensie medie).

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top