Connect with us

Revistateo.ro

Cresc pensiile de la 1 iulie?

Social

Cresc pensiile de la 1 iulie?

Cresc pensiile de la 1 iulie? Este întrebarea la care toți pensionarii vor să găsească un răspuns. Se pare că pensiile vor crește de la 1 iulie. Eugen Teodorovici a făcut o declarație legată de majorarea pensiilor. Se pare că acest lucru apare în programul de guvernare. Se pare că nu există un risc pentru pensiile românilor. Află detaliile din rândurile care urmează.

Cresc pensiile de la 1 iulie?

Eugen Teodorovici susține că această majorare nu va avea niciun efect asupra deficitului bugetar care se menține sub 3 %. În modul acesta, ministrul răspunde averizărilor din partea Fondului Monetar Internațional legate de ținta de deficit.

”De la 1 iulie, punctul de pensie este prins clar ca măsură. Este o măsură care a fost luat în calcul când s-a făcut bugetul pentru acest an. Nu vedem de unde apare această temere. Nu e niciun risc. Măsura se va aplica”, a fost declarația lui Teodorovici la Neptun, potrivit antena3.ro.

TE-AR PUTEA INTERESA ȘI: Modul de calcul al pensiilor se schimbă. Cum

Modul de calcul al pensiilor se schimbă, iar anunțul a fost făcut de Doina Pârcălabu de la Casa de Pensii.

De fapt, ideea de a schimba modul de calcul vine de la guvern. Această decizie va avea un impact major asupra sumei pe care o va primi fiecare pensionar în viitor.

CITEȘTE ȘI: Lia Olguța Vasilescu a luat decizia în legătură cu Pilonul II de pensii

CITEȘTE ȘI: Pilonul II de pensii – primele calcule de la guvern

Executivul are de gând să reducă stagiul de cotizare la 25 de ani. Asta va duce la o creștere semnificativă a pensiilor.

Doina Pârcălabu, fost șefă a Casei de Pensii, spune că pensiile bărbaților cu stagiu de 35 de ani vor fi mai mari cu 40%. Pensiile femeilor care au în prezent un stagiu de 30 de ani și minimum 10 luni vor crește cu 24%.

Stagiul complet de cotizare este în prezent stabilit de lege la 35 de ani la bărbați și 30 de ani la femei.

Gaură la Casa de Pensii? Doina Pârcălabu neagă informațiile apărute recent în presă

Mai multe site-uri de știri de la noi scriu că există probleme cu pensiile private. În bugetul acestora s-ar fi făcut o gaură de 1,1 miliarde de euro. CITEȘTE CONTINUAREA AICI.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Social

To Top