Connect with us

Revistateo.ro

iarna

Inedit

Pregatiri pentru IARNA: Ce risca soferii care nu au cauciucuri corespunzatoare sezonului rece

Soferii care inca nu si-au schimbat anvelopele trebuie sa treaca neaparat la cauciucuri de iarna. In caz contrar, ei risca niste amenzi usturatoare.

 

Conform articolului 100,  aliniatul 6 din Noul Cod Rutier, pentru conducerea unui autovehicul care are montate anvelope cu alte dimensiuni sau caracteristici decât cele prevazute in certificatul de inmatriculare sau inregistrare ori sunt uzate peste limita admisa, soferii risca o amenda din clasa a IV-a de sanctiuni (de la 9 la 20 de puncte-amenda). Anul acesta, de la 1 iulie, punctul-amenda a crescut la 80 de lei, ceea ce inseamna ca amenzile sunt cuprinse intre 720 si 1600 de lei.

Totodata, in cazul unui accident, exista companii de asigurari care nu platesc despagubiri daca autoturismul nu a fost dotat cu cauciucuri de iarna.

Conform Politiei Romane, pentru a fi acceptate ca anvelope de iarna, cauciucurile trebuie sa fie inscriptionate cu unul dintre simbolurile „M+S”, „M.S.”, „MS” sau „M&S”, fara a include in aceasta categorie anvelopele marcate numai cu inscriptia „all seasons”. Cauciucurile din aceasta ultima categorie pot fi acceptate doar daca au marcajul specific anvelopelor de iarna.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top