Connect with us

Revistateo.ro

Când se montează cauciucurile de iarnă. Toți șoferii trebuie să știe acest lucru

Stiri

Când se montează cauciucurile de iarnă. Toți șoferii trebuie să știe acest lucru

Iarna se apropie cu pași repezi, iar șoferii sunt obligați să aibă mașina dotată cu anvelopele potrivite. Cauciucurile de iarnă sunt obligatorii în cazul în care se circulă pe drumuri publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, potrivit Codului Rutier.

Chiar dacă în cele mai multe zone ale țării nu a fost atinsă temperatura de 0 grade Celsius, posesorii de mașini sunt confuzi cu privire la data la care trevuie să echipeze mașina cu cauciucuri de iarnă.

Potrivit Codului Rutier, cauciucurile de iarnă nu mai sunt obligatorii începând cu data de 1 noiembrie, ci sunt obligatorii chiar și în octombrie sau în orice altă lună, în cazul în care se circulă pe drumuri publice care sunt acoperite cu zăpadă, gheață ori polei. Astfel spus, legea spune clar că șoferii trebuie să se asigure să aibă anvelopele potrivite pentru drum.

Citește și: Vremea pe 7 zile (perioada 16 – 22 octombrie 2018)

Șoferii care sunt prinși că au anvelope de vară pe o porțiune de drum cu zăpadă sau polei riscă amenzi uriașe. Șoferii primesc între 9 și 20 de puncte de amendă, echivalente cu suma cuprinsă între 1305 și 2900 de lei.

Cum va fi vremea în zilele care urmează

De asemenea, șoferii riscă să rămână și fără certificatul de înmatriculare al mașinii, primind de la polițistul constatator o dovadă înlocuitoare a actului original, fără drept de circulație.

Meteorologii anunță că România a fost acoperită de valul de aer polar. De asemenea, sunt așteptate ninsori la peste 2000 de metri altitudine. Începând de la orele 18.00, Transalpina va fi închisă, deoarece de câteva ore ninge, iar stratul de zăpadă a trecut de cinci centimetri.

Conform estimărilor meteorologilor, România va fi cuprinsă de frig și se vor înregistra temperaturi negative la munte, precum și ploi și lapoviță și ninsori în următoare zile. De asemenea, în zonele de munte, temperaturile maxime nu vor depăși 13 grade Celsius, iar minimele ajung până la – 2 grade Celsius.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top