Connect with us

Revistateo.ro

Unde ninge vara în România? Zăpadă cât casa pe Transfăgărășan

Meteo

Unde ninge vara în România? Zăpadă cât casa pe Transfăgărășan

Vremea a luat-o razna în ultima vreme. În vestul României e potop de câteva zile, sudul țării se confruntă deja cu episoade locale de caniculă, iar la munte… ninge!

Cine să mai înțeleagă ceva din aceste anotimpuri când nu mai știm dacă e vară, toamnă sau primăvară. Sunt zile în care avem și 3 anotimpuri în 24 de ore, semn că încălzirea globală nu e o glumă, deși mulți neagă fenomenul.

Iarnă pe Transfăgărășan

Drumul Național 7C – Transfăgărășan va fi blocat până pe 30 iunie pe sectorul de drum cuprins între kilometrul 104 (Piscu Negru, Argeș) și 130,8 (Bâlea Cascadă, Sibiu).

CITEȘTE ȘI: Ce se întâmplă cu scoarța planetei noastre. E de vină încălzirea globală?

Fenomene meteo extreme în România. Tornadă la Timișoara, furtună de nisip în Craiova

Motivul pentru care această porțiune de drum nu va fi accesibilă șoferilor este zăpada cât casa care a căzut, dar și pietrele care blocează circulația.

Echipele de intervenție au reușit să elibereze aproape toată banda de circulație până la Bâlea Lac.

„Peste iarna au fost caderi masive de pietre si exista in continuare pericolul producerii unor avalanse. In plus trebuie refacute mai multe elemente de siguranta circulatiei (parapete sau indicatoare rupte) „, au transmis cei de la Directia Regionala de Drumuri si Poduri Brasov pe Facebook, care au si postat, pe Facebook, cateva poze din zona.

Furtuni puternice în Ardeal

Aradul și Alba au stat sub șuvoaie de apă zilele acestea. Canalizările au fost blocate, iar la Arad, de pildă, șobolanii mișunau pe străzi la începutul săptămâni.

Vremea a făcut prăpăd și în Alba Iulia, unde nivelul apei a atins 20 de centimetri. Canalizarea, evident, nu a făcut față și au fost mai multe străzi inundate. Același lucru s-a întâmplat și în Brașov. Iată imaginile:

Meteorologii anunță în continuare vreme capricioasă pentru această perioadă a verii. Practic, nu va fi nicio zi fără ploaie.

Finalul de săptămână va fi însă unul plăcut din punct de vedere meteorologic în sudul țării. Săptămâna viitoare, spun cei de la ANM, trebuie să ne așteptăm deja la primele episoade de caniculă.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Meteo

To Top