Connect with us

Revistateo.ro

Ninsori în Italia, caniculă în Japonia. Vremea extremă surprinde din nou

Meteo

Ninsori în Italia, caniculă în Japonia. Vremea extremă surprinde din nou

Nu departe de săptămâna trecută vă relatam că vremea a luat-o razna, asta după ce și cei mai buni specialiști din meteorologie au fost surprinși de cele 30 de grade înregistrate în țările scandinave.

Vreme extremă în toată lumea

Săptămâna aceasta debutează cu două noi exemple că încălzirea globală își produce efectele mai repede decât ne-am fi așteptat cu toții.

În nordul Italiei a început să ningă abundent în mijlocul lunii iulie, iar în Japonia s-au înregistrat temperaturi de 40 până la 42 de grade, o valoare neobișnuită pentru țara unde vara se înregistrează maximum 25 sau 30 de grade în zilele foarte călduroase.

Conform prognozei meteo, zilele acestea la Tokyo și Kyoto valorile nu vor coborî sub 34 de grade.

Mai mulți amatori au filmat ieri o adevărată furtună de zăpadă în zona Alpilor italieni. Zona Marmolada cel puțin a fost cuprinsă de zăpezi cum italienii au văzut doar în lunile ianuarie și februarie. Chiar dacă vorbim despre altitudini de 3,300 de metri, este neobișnuit ca astfel de furtuni de nisip să aibă loc în toiul verii.

Cei de la Severe Weather Europe au postat o imagine care i-au lăsat până și pe cei mai specializați specialiști meteorologi cu gura căscată. La Cercul Polar de Nord s-au înregistrat pe 18 iulie temperaturi de 32 – 33 grade.

CITESTE SI: Fenomene meteo extreme în România. Tornadă la Timișoara, furtună de nisip în Craiova

Pe aeroportul din Batsjord (Norvegia) s-au înregistrat 33 de grade, iar pe Alta Airport, tot în Norvegia, în jur de 32-33 grade Celsius.

Specialiștii spun că previziunile făcute în urmă cu mai bine de 10 ani despre mutarea polilor devin o realitate mai repede decât s-ar fi așteptat oamenii de știință.

Astfel de fenomene se vor intensifica și deja suntem în fața unei schimbări incredibile din punct de vedere meteorologic.

De altfel, aceste temperaturi continuă să șocheze. În aceste ore, la Rovanieni, la casa lui Moș Crăciun sunt temperaturi de 26 – 28 grade. În Oslo, capitala Norvegiei, 28 – 30 grade, semn că încălzirea globală își produce efectele.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Meteo

To Top