Connect with us

Revistateo.ro

Meteo

O nouă avertizare meteo – Cod portocaliu de furtuni puternice

Furtunile puternice nu se mai opresc! Administrația Națională de Meteorologie a emis un nou avertisment de tip cod galben și portocaliu de furtuni și ploi abundente.

Atenționările sunt valabile de această dată până pentru data de 10 iulie.

„COD GALBEN: Interval de valabilitate: 08 iulie, ora 11 – 10 iulie, ora 21
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată și cantități însemnate de apă; În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și pe arii restrânse căderi de grindină. Prin acumulare sau în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de peste 25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

COD PORTOCALIU Interval de valabilitate: 08 iulie, ora 16 – 10 iulie, ora 21;
Fenomene vizate: ploi abundente; În Oltenia, în vestul și nordul Munteniei, sudul și vestul Transilvaniei, precum și în jumătatea de sud a Banatului și în sud-vestul Moldovei vor fi intervale de timp în care va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă de 40…50 l/mp și pe arii restrânse 70…80 l/mp”, se arată în atenționarea ANM.

CITESTE SI: Tornadă în Teleorman. Vreme extremă în România

Fenomene meteo extreme în România. Tornadă la Timișoara, furtună de nisip în Craiova

Vremea extremă va continua în România. Specialiștii spun că fenomenele înregistrate în ultimele luni sunt semnele evidente ale încălzirii globale.

Hidrologii au declarat astăzi la Antena 3 că în această seară, 8 iulie, s-ar putea activa și un cod roșu de inundații având în vedere cantitatea uriașă de precipitații din ultimele 24 de ore.

În multe zone din țară a plouat într-o zi cât în ultima jumătate de an, iar canalizările nu mai fac față. Vremea capricioasă va continua în următoarele două săptămâni în țara noastră, semn că vara aceasta va fi una la extreme.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Meteo

To Top