Connect with us

Revistateo.ro

Meteo

Cod portocaliu de ninsori. Vezi harta actualizată

Meteorologii au emis un cod portocaliu de ninsori viscolite valabil pentru partea de sud a României.

Fenomenele meteo de iarnă se vor intensifica începând cu ora 23, iar codul va expira mâine la or 15.

Vremea se va menține deosebit de rece, cu valori mult mai scăzute față de mediile climatologice normale acestei perioade.

Se vor semnala precipitații mixte, iar noaptea va ninge pe arii extinse în centrul și sudul, sud-estul României.

Va ninge abundent în Carpații Meridionali și de Curbură, iar în prima parte a zilei de joi, 22 martie, vântul se va intensifica viscolind ninsorile în regiunea Muntenia.

Codul portocaliu este valabil, așadar, începând cu ora 23. Sunt vizate județe din Muntenia și Oltenia în mod special. Vântul va sufla aici cu viteze de până la 65, 70 de kilometri la oră, iar ninsoarea viscolită va diminua vizibilitatea.

Codul galben se menține și el pentru restul regiunilor. Partea de nord și nord-vest a României este în siguranță acum, dar și acolo va fi extrem de frig pentru această perioadă.

CITEȘTE ȘI: Mihai Voropchievici a avut dreptate! A prezis că va ninge puternic în luna martie. Ce urmează

Vremea se va menține, așadar, deosebit de rece îndeosebit în jumătatea sud-estică a României.

Iarna continuă

Sâmbătă au fost 20 de grade, iar duminică temperaturile au coborât până la -2 grade în timpul serii, aceasta fiind una din cele mai bruște treceri de la cald la frig din ultimii 25 de ani.

Meteorologii nu au vești tocmai plăcute despre situația vremii. „Până spre finele săptămânii, mercurul va înregistra temperaturi cu 10 – 15 grade mai scăzute decât normalul acestei perioade.

Deja, în toată regiunea Moldovei, temperaturile s-au situat sub pragul de îngheţ, iar la această oră, în jumătatea de nord a Moldovei este destul de frig.”, a declarat pentru observator.tv directorul ANM, Elena Mateescu.

„Pe întreg parcursul săptămânii vremea va fi deosebit de rece. Dar va fi important şi ce se întâmplă din punctul de vedere al precipitaţiilor, din cauza unui nou ciclon care loveşte sud-vestul României.”, a mai explicat directorul ANM.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Meteo

To Top