Connect with us

Revistateo.ro

Patriarhia dorește cantine sociale în toată țara

Inedit

Patriarhia dorește cantine sociale în toată țara

Speranță pentru cei nevoiași: în sectorul 2 există o nouă cantină socială, iar Patriarhia Română nu se oprește aici. Patriarhul Daniel a declarat că dorește ca ajutorul Bisericii Ortodoxe Române să ajungă la cât mai mulți români.

La evenimentul de sfințire a cantinei sociale deschisă recent în sectorul 2, au participat Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, primarul Neculai Onțanu dar și preoți consilieri eparhiali.

CITEȘTE ȘI: FENOMEN UNIC LA MORMÂNTUL PĂRINTELUI IUSTIN PÂRVU

Patriarhul Daniel dorește să deschidă cantine sociale și în celelalte sectoare, nu doar în sectorul 2. Ideea ar putea fi pusă în aplicare și în afara Capitalei, cantinele sociale urmând a fi extinse la nivelul întregii țări.

„Aceasta permite o bună cooperare între protopopiat şi primăria sectorului, iar pe de altă parte o grijă deosebită faţă de cei foarte neajutoraţi şi săraci din fiecare protoierie şi sector al Capitalei.
Până acum, Centrul eparhial avea o singură cantină pentru săracii din tot oraşul. Unii bătrâni săraci traversau întreg oraşul, ca să ajungă în sectorul 6, să ia o masă caldă sau să primească un pachet.
Nu este corect ca, pentru un oraş atât de mare, să existe doar cantina centrului eparhial”, a spus Patriarhul Daniel, scrie lonews.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top