Connect with us

Revistateo.ro

Calendarul PSD este cea mai noua gaselnita aducatoare de voturi. Filiala Arges a Partidului Social Democrat a distribuit populatiei peste 5000 de calendare

Stiri

Calendarul PSD-inovatia campaniei electorale 2016

Calendarul PSD este cea mai noua gaselnita aducatoare de voturi. Filiala Arges a Partidului Social Democrat a tiparit si distribuit populatiei peste 5000 de calendare care aveau imprimata sigla partidului. Inedita initiativa a fost justificata drept o masura de anticipare a calendarelor clasice care intarzie sa apara.

Proiectul PSD Arges vine, intamplator sau nu, chiar in plina campanie electorala. Calendarele care au sigla partidului chiar sub imaginea Fecioarei Maria au socat inclusiv populatia care a intrat in posesia unor astfel de „cadouri”.

Seful de campania PSD Arges, Ion Georgescu explica decizia:”Este un produs de calitate si de bun gust. Calendarul are scop transmiterea urarilor de bine catre cetateni in aceasta perioada speciala a anului.”

Intrebat daca BOR(Biserica Ortodoxa Romana) a fost instiintata de planul social-democratilor, Ion Georgescu sustine ca nu s-a preocupat sa afle acest lucru.

„Nu știu dacă există acordul bisericii. Cele 5000 de exemplare au fost distribuite în Pitești, Topoloveni și Mioveni, acolo unde e populație mai multă. La orașe nu prea merge toată lumea la biserică. La țară, de regulă, femeile iau calendare de la preot. E primul an când împărțim și calendare, alături de programul de campanie și o broșură de prezentare a candidaților.

PSD isi explica decizia de a tipari calendare

„Din ce am înțeles eu, biserica le dă prea târziu, iar prețurile acestora variază între 10 și 20 de lei. În unele zone, calendarele sunt prea puține în comparație cu populația. Astfel, s-au gândit colegii mei, fiind și în preajma sărbătorilor, că oricine are nevoie de un calendar. Noi am distribuit doar în Argeș. Nu știu dacă au fost tipărite și pentru alte județe. Am văzut că și alte partide au împărțit calendare. În calendare sunt trecute sărbătorile legale. E un produs de calitate și de bun gust. Nu se face campanie. Nu scrie nicăieri : votați! Are sigla PSD, dar nu scrie votați”, a declarat corespondentului MEDIAFAX Ion Georgescu, potrivit Gandul.info.

Citeste si:Ce sfant deschide calendarul ortodox pe 2016. Vezi cine apare pe coperta!

Pozitia Bisericii Ortodoxe Romane

Reactia Bisericii Ortodoxe Romane nu a intarziat sa apara. Vasile Banescu, purtatorul de cuvant al Patriarhiei a caracterizat initiativa drept „o modalitate de campanie electorală care foloseşte abuziv o icoană”.

Acelasi Vasile Banescu a comentat pe larg situatia:”Nu are în niciun caz consimţământul bisericii. Biserica nu are nicio legatură cu acest caz. Vă daţi seama că orice icoană poate fi luată de pe internet şi fotocopiată. Din păcate, observ că se apelează la astfel de mijloace de convingere pentru sensibilizarea oamenilor credincioşi prin astfel de materiale electorale. Patriarhia Română nu agreează şi nici nu poate fi vorba despre vreo intelegere între ea şi PSD. Asadar, eu consider ca PSD foloseste abuziv un însemn religios.. Patriarhia Română se distanteaza clar de astfel de practici.”

1 Comment

1 Comment

  1. gica

    2016-12-06T18:28:48+02:00 at 2016-12-06T18:28:48+02:00

    SI NU INTELEG PATRIARHUL BISERICII ORTODOXE DOARME CE ATITUDINE IA VAD CA E LASAMA SA TE LAS ,RUSINE B.O R NU CREDEAM CA AJUNGETI CU TOTI PREOTII SA-I PUPATI PE ACESTI PENALI IN FUND

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top