Connect with us

Revistateo.ro

rosiile

Stiri

Păstrezi roșiile în frigider? Iată de ce nu e bine să faci asta

Roșiile se numără printre legumele preferate ale românilor mai ales în timpul verii. Dacă până acum păstrai roșiile în frigider în speranța că vor fi mai proaspete și vor rezista mai mult, atunci ai făcut o greșeală care îți poate afecta sănătatea.

O porție de roșii proaspete de 150 de grame constituie o excelentă sursă de vitamina A, C, K, acid folic și potasiu. Roșiile conțin în mod natural cantități reduse de sodiu, de grăsimi saturate, colesterol sau calorii, de aceea sunt recomandate în cadrul unei diete sănătoase.

CITEȘTE ȘI: AI AUYIT DE MĂȘTILE CU ROȘII? UITE CÂT DE BUNE SUNT PENTRU TENUL TĂU

Cel mai important antioxidant din roșii, licopenul, a fost asociat în cadrul mai multor studii de specialitate cu un risc redus de debut al cancerului de prostată, cancerului cervical, cancerului oral, cancerului faringian și esofagian, cancerului de stomac, de colon, rectal, de prostată și ovarian. Antioxidanții din roșii, în special vitaminele A și C, combat daunele produse de radicalii liberi asupra celulelor sănătoase ale organismului nostru.

Probabil că ai auzit că nu este bine să păstrezi roșiile în frigider, dar ai ales să nu pleci urechea la orice zvon. Dar pentru că este vară, acum a sosit timpul să afli explicația științifică pentru care nu este bine să păstrăm roșiile într-un mediu rece.

Rosiile se păstrează mai bine la caldură, pentru că într-un mediu rece sunt supuse unor modificări chimice, care duc la pierderea aromei și schimbarea texturii. Gustul roșiilor este oferit de compuși volatili, iar mediul rece oprește producerea acestora, distrugându-i pe cei existenți. Mai mult, frigul distruge celulele roșiilor despre care am vorbit mai sus, făcându-le moi cu o textură făinoasă mult mai săracă în nutrienți.

Singurul moment în care poți ține o roșie în frigider este atunci când este coaptă în totalitate și pleci de acasă pentru o perioadă iar atunci când te întorci vrei să ai ce mânca.

Sursa foto: healthylnb.com

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top