Connect with us

Revistateo.ro

Stil de viata

Ce produse nu trebuie sa stea in congelator

Exista cateva produse care nu trebuie niciodata sa stea in congelator. Chiar daca vreti sa pastrati unele produse pentru mai mult timp, congelatorul nu este o solutie buna. Unele dintre acestea se pot altera.

Iata cateva exemple de produse care nu se depoziteaza la rece.

Cartofii cruzi. Cartofii cruzi se innegresc daca ii tinem in congelator. Cel mai bine se depoziteaza in locuri racoroase si uscate. In schimb, piureul de cartofi se poate congela pana la 6 luni.

Ouale crude. Ouale nu se tin niciodata in congelator. Ele isi maresc dimensiunea si se poate crapa sau sparge coaja. Galbenusul devine gumos daca tinem ouale in congelator. Cel mai bine se pastreaza ouale in frigider, la temperatura normala.

Ce produse nu trebuie sa stea in congelator

Produse de lactate. Unele lactate pot deveni apoase daca sunt tinute in congelator. Se pot congela doar acele produse de lactate care au peste 40% grasime. Laptele se poate congela doar daca este in ambalajul original si nu este deschis.

Citeste si: 5 fructe si legume pe care nu trebuie sa le cureti de coaja

Conservele. Pentru ca acestea au lichid inauntru, la congelare acesta isi mareste volumul. Exista riscul ca aceste conserve sa explodeze sau sa se crape.

Legume. Nu se congeleaza legumele cu un continut mare de apa. Salata verde, castravetii sau ridichile nu se tin la congelator. Atunci cand le decongelezi isi pierd consistenta si savoarea.

Preparate ambalate necorespunzator. Orice punem in congelator trebuie sa fie ambalat eficient pentru racire. Cel mai bine este sa fie puse in ambalaje vidate. Daca ambalajul nu este vidat alimentele se pot altera sau isi pot pierde textura, mirosul sau gustul.

Mancare calda. Intotdeauna se raceste mancarea inainte de a fi depozitata in congelator. Daca punem produse fierbinti in congelator, se va destabiliza temperatura si exista riscul dezvoltarii de bacterii.

Fructe. Nu se pun in cogelator fructele care au un continut mare de apa. Ele se vor inmuia si is vor pierde toate proprietatile.

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top