Connect with us

Revistateo.ro

Dieta si Sport

Ce fructe trebuie să scoți din dietă dacă vrei să slăbești

Fructele sunt recomandate persoanelor care vor să urmeze o dietă sănătoasă, însă pentru a slăbi ar trebui să eviți anumite fructe.

Ce fructe îngrașă

Știai că cele mai multe din fructele tale preferate sunt mai periculoase în timpul unei cure de slăbire din cauza conținutului de zahăr pe care îl au?

Mai mult, fructele coapte sunt mai bogate în zahăr, deci îngrașă mai mult chiar și decât un sos gras folosit la salate sau pizza.

Fructele au în compoziție fructoză și glucoză. Dar ce este fructoza? De ce este un pericol pentru sănătate?

Ei bine, fructoza este un zahăr care consumat în cantități mari duce la creșterea glicemiei, la obezitate și inclusiv la disfuncții cardiovasculare și probleme renale.

CITEȘTE ȘI: Remedii naturale pentru combaterea retenției de apă

Un studiu realizat de cercetătorii americani dezvăluie faptul că persoanele se pot îngrășa mult mai ușor de la consumul de fructe decât de la chipsuri sau alte mâncăruri de tip fast-food, asta evident dacă vorbim despre cantități mari.

Fructele coapte au mai multe zaharuri în compoziție. Consumul zilnic de fructoză din fructe oscilează între 20 și 40 de grame, iar dacă vrei să scapi de colăcei și de grăsimea abdominală ar trebui să renunți la portocale, pepene verde, struguri, prune, stafide, smochine, rodii și mandarine în special.

Acestea sunt fructele cu cel mai bogat conținut zaharos. Puțini știu de exemplu că până și curmalele sunt bogate în glucide. Au 73 de grame la 100 de grame. Trei curmale oferă aproximativ 10 grame de fructoză și 21 de glucoză, conform statisticilor oficiale.

Bananele vin din urmă cu 23,43 grame pe suta de grame. O banană de dimensiune medie are în jur de 8,3 grame de fructoză și 8,1 de glucoză.

Și cireșele (cele foarte dulci) sunt o problemă în calea slăbitului. Au un aport energetic important, însă au și zahăr din plin. 20 de cireșe oferă 8,5 grame de fructoză și peste 9 grame de glucoză.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Dieta si Sport

To Top