Connect with us

Revistateo.ro

Alimente pe care le păstrezi în frigider, chiar dacă nu este nevoie

Stiri

Alimente pe care le păstrezi în frigider, chiar dacă nu este nevoie

Alimente pe care le păstrezi în frigider, chiar dacă nu este nevoie:

Bananele. În cazul în care nu vrei să laşi aceste fructe să se coacă, n-ai niciun motiv să le depozitezi în frigider. Bananele se menţin foarte bine şi la temperaturi obişnuite şi asta le va face să aibă o aromă mai puternică. Dacă vrei să grăbeşti procesul de coacere, le poţi depozita în pungi sau în cutii de plastic.

CITEŞTE ŞI: Vezi ce boli vindecă mirodeniile din bucătărie

Untul de arahide. Dacă îl faci tu în casă, atunci este indicat să-l păstrezi la frigider. În caz contrar, cel cumpărat din magazin poate fi păstrat în cămară sau în debara chiar şi câteva luni după desfacerea borcanului. Cu toate acestea, dacă ai de gând să-l foloseşti pe o perioadă destul de îndelungată, atenţie la firimiturile lăsate în recipient şi nu uita să foloseşti de fiecare daţă tacâmuri curate.

Cartofii. Nici la rece, nici la soare. Cel mai bun loc de depozitare este unul uscat, ferit de razele soarelui. Dacă vei păstra cartofii în frigider, să nu te mire că vor avea coaja neagra, iar gustul se va modifica.

Gemul. Pentru că zahărul este şi el un conservant natural, iar gemurile sunt protejate în plus şi de acizii fructelor, poţi ţine borcanele în cămară, fără să fie nevoie să mai umpli frigiderul cu recipiente inutile.

Uleiurile vegetale. Singurul ulei care se recomandă a fi păstrat în frigider este cel de nuci, întrucât are un termen de valabilitate mai mic. În rest, celelalte pot râncezi cu timpul, dacă sunt depozitate într-un spaţiu foarte rece, plus că asta le va face să fie mai vâscoase şi mai tulburi.

Mierea. temperaturile reci duc la cristalizarea mierii, chiar dacă poate fi folosită în continuare. Pentru că este renumită graţie efectului său de conservare, aceasta poate fi ţinută oriunde în bucătărie, exceptându-le pe acelea expuse la soare.

Ceapa. Acest aliment se păstrează cel mai bine într-un loc bine aerisit, aflat la temperatura camerei. În caz contrar, aceasta va mucegăi şi se va înmuia.

Pâinea. Chiar dacă unele persoane ţin pânea în frigider pentru a-i prelungi valabilitatea, să nu uităm că asta poate să-i modifice în continuare gustul ori textura.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top