Connect with us

Revistateo.ro

Pastorala patriarhului Daniel

Stiri

Pastorala patriarhului Daniel

Pastorala patriarhului Daniel. Pastorala de Sfintele Paşti, postată pe basilica.ro, vorbeşte despre semnificaţia Învierii lui Hristos.

„Înțelegem, așadar, că, pentru oameni, credința în înviere este izvor de lumină și putere spirituală pentru a mărturisi în lume adevărul, pentru a lupta pentru dreptate și libertate, pentru a cultiva iubirea curată și milostivă, pentru a săvârși faptele bune, mai ales când societatea umană este robită de multe răutăți pricinuite îndeosebi de lăcomia de avere, de putere, de plăcere și de slavă deșartă”, spune patriarhul.

CITEŞTE ŞI: Mesajul lui Iohannis de Paşte

Patriarhul Daniel este d părere că trăim „într-o lume marcată de instabilitate și nesiguranță”, în care creştinii trebuie să descopere „bucuria pe care ne-o aduce întâlnirea cu Hristos Cel înviat” și să împărtășească „această bucurie celor întristați, prin rugăciune și fapte de ajutorare și solidaritate”.

Înaltul ierarsh al BOR consideră Învierea prilejul perfect pentru a căuta bucuria în întâlnirea cu Hristos, dar şi de a împărtăşi cu ceilalţi aflaţi la nevoie din prea-plinul nostru.

„Într-o lume marcată de instabilitate și nesiguranță, de conflicte violente și neînțelegeri între popoare, mulți oameni sunt astăzi întristați și deznădăjduiți. De aceea, trebuie să căutăm mai intens bucuria pe care ne-o aduce întâlnirea cu Hristos Cel înviat, Cel Care a biruit păcatul și moartea, și să împărtășim această bucurie celor întristați, prin rugăciune și fapte de ajutorare și solidaritate. (…) De aceea, fiecare dintre noi suntem chemați să fim în jurul nostru martori și slujitori ai păcii și bucuriei lui Hristos Cel înviat, mai ales în spitale, orfelinate, închisori, azile de bătrâni și case în care se află oameni în suferință și sărăcie, întristare și singurătate”.

La finalul pastoralei, patriarhu Daniel a ţinut să le ureze tuturor un Paşte luminat, bucurie în suflete şi sănătate.

„Fie ca pacea și bucuria aduse de Hristos-Domnul apostolilor și femeilor mironosițe în ziua Învierii Sale să umple inimile și casele tuturor, ca împreună să preamărim bogăția iubirii și milostivirii lui Dumnezeu pentru oameni prin cuvântul bun și fapta cea bună. Ne rugăm lui Dumnezeu ca Sfintele Sărbători de Paști să vă aducă tuturor ani mulți cu pace și bucurie, sănătate și mântuire, adresându-vă totodată salutul pascal: Hristos a înviat!”, urează patriarhul Daniel.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top