Connect with us

Revistateo.ro

Nu reincalzi niciodata aceste mancaruri. Devin toxice!

Stiri

Nu reincalzi niciodata aceste mancaruri. Devin toxice!

Toate aceste mancaruri pot deveni toxice atunci cand le reincalzesti. Ele iti ofera toti nutrientii de care ai nevoie atunci cand sunt consumate proaspete sau imediat ce au fost preparate. Iata despre ce este vorba.

1. Mancarea de spanac. Prepara o cantitate redusa de spanac, pentru ca ea sa iti fie suficienta la o masa, maxim doua. Sau, mai bine, foloseste spanacul proaspat, in salata. Nu ar trebui sa il reincalzesti niciodata pentru ca acest aliment contine o cantitate mare de ntirati care se pot transforma in nitriti la reincalzire. In acest mod spanacul devine cancerigen pentru organismul uman.

2. Tulpina de telina. Tulpina de telina contine o cantitate la fel de mare de ntirati ca si spanacul, iar teoria este complet valabila si in cazul acestei legume. Este ideal sa o folosesti proaspata, daca vrei sa te bucuri de toate vitaminele si mineralele pe care ti le ofera. Este o sursa nemaipomenita de antioxidanti si fibre.

CITESTE SI: 4 GRESELI PE CARE LE FACI CAND ESTI BALONATA

CITESTE SI: CARTOFII NOI AU MAI MULTE BENEFICII DECAT CREZI

3. Cartofii. Au o multime de vitamine, insa atunci cand ii reincalzesti majoritatea se pierd. Daca mancarea de cartofi sta la frigider cateva zile exista toate sansele sa nu mai aiba aproape nicio valoare nutritionala si sa devina chiar daunatoare pentru corpul tau. Nu uita ca este ideal sa consumi cartofii copti sau fierti, nu prajiti. Prajindu-i ii transformi intr-una dintre cele mai nocive mancaruri.

4. Mancarea din carne de pui. Carnea de pui reincalzita poate cauza probleme digestive grave, deoarece structura proteinelor se poate schimba, lucru care ingruneaza foarte mult procesul de digestie.

Pentru a nu fi nevoit sa reincalzesti aceste mancaruri, este de preferat sa prepari cantitati mici care sa ajunga pentru o singura masa, sau sa apelezi la retete care iti permit sa consumi toate aceste alimente si reci.

sursa foto: shutterstock

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top