Connect with us

Revistateo.ro

Alimente care cresc tensiunea arterială. Stai departe de ele!

Sanatate

Alimente care cresc tensiunea arterială. Stai departe de ele!

Dacă ai probleme cu tensiunea arterială, atunci ar fi indicat să nu consumi anumite alimente. Acestea îți vor face rău. Iată care sunt mâncărurile pe care nu este bine să le consumi când te confrunți cu astfel de probleme.

Alimente care cresc tensiunea arterială. Stai departe de ele!

1. Laptele. Conține grăsimi. Acestea se pot depune pe pereții arterelor. În plus, în lapte există și sodiu. Se găsește în cantități mai mici decât în alte alimente. Dar, în timp, sodiul poate afecta inima. Dacă ai probleme cu tensiunea arterială, recomandat este să nu consummi mai mult de 250 de ml de lapte pe săptămână.

2. Brânzeturile. Cele din comerț conțin multă sare. Asta deoarece astfel li se dă acel gust inconfundabil. Sunt anumite tipuri de brânză care pot fi consumate cu moderație de către persoanele care au probleme cu inima. De exemplu, mozarella sau brânza emmentaler pot fi consumate, dar nu în exces. La polul opus se află brânza cheddar şi feta. Cei care au probleme cu tensiunea arterială trebuie să stea departe de aceste alimente.

CITEȘTE ȘI: Verdețurile, SPAIMA bolilor de inimă

CITEȘTE ȘI: Reteta veche cu DOUA INGREDIENTE ce te vindeca de afectiuni pulmonare, impotenta si boli de inima

CITEȘTE ȘI: Celebrul Dr. Oz, testul care îți arată dacă inima ta este sănătoasă sau nu. Durează un minut

3. Carnea procesată. Conține conservanți, sodiu, iar acestea cresc riscul de suferi un infarct. De asemenea, carnea procesată crește concentrația grăsimilor. Colesterolul se va mări. Drept urmare, și tensiunea arterială va crește.

4. Murăturile. Chiar dacă sunt delicioase, acestea conțin multă sare, folosită pentru a le conserva cât mai bine. Dacă ai probleme cu tensiunea arterială, atunci ai grijă! Nu consuma murături. Mai bine mănânci salată de legume proaspete.

5. Alimente care conțin zahăr. Se știe că zahărul este inamicul siluetei. De asemenea, poate fi de vină pentru apariția diabetului. Mai mult decât atât, zahărul poate fi de vină și pentru creșterea tensiunii arteriale. Ai putea consuma, în schimb, fructe proaspete. Sau chiar un compot. Acestea conțin mai puține zaharuri.

Așadar, sunt anumite alimente care ar trebui evitate de persoanele ce au probleme cu tensiunea arterială.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top