Connect with us

Revistateo.ro

Sanatate

Care sunt alimentele comestibile după expirare

Statistica mondială arată că o persoană aruncă, în medie, 19% din mâncarea pe care o cumpără din magazine.

Există însă unele alimente, conform nutriționiștilor americane, care mai pot fi consumate la câteva zile bune după ce au expirat oficial.

Printre ele se numără iaurtul, carnea de vită, ouăle, peștele, pateul și chiar puiul preparat în anumite condiții.

Iaurtul este supus procesului de fermentație și poate fi bun de mâncat chiar și la 5 zile după expirare.

Producătorii recurg la ceea ce se numește fermentația lactică făcută în mod artificial pentru ca laptele să nu se strice repede. Iaurtul trebuie arunca abia atunci când apar urme de mucegai.

Carnea de vită trebuie aruncată dacă începe să putrezească. Carnea poate fi consumată și la 4 săptămâni după sacrificarea animalului, însă trebuie gătită bine.

CITESTE SI: Trucuri pentru a mentine alimentele proaspete mai mult timp

Cum dezgheți corect carnea de pui pentru a nu te îmbolnăvi

Cum alegi carnea de pui. Detaliul la care trebuie să fii atent – VIDEO

Ține aceste 6 alimente departe de căldură, dacă vrei să le mănânci și mâine!

Pachetele de carne de porc cu sunca afumata cu miros de salvie si “crudite” de legume

Nutriționistul Cristian Mărgărit: „Regret enorm că am mâncat acest tip de carne!” Explicație alarmantă

Ouăle sunt bune la 4 zile după expirare, însă nu este indicat să le consumi doar pentru că a trecut puțin timp. Poți testa dacă un ou este bun de consum într-un mod simplu. Pune un ou într-un pahar cu apă. Dacă plutește, aruncă-l. Dacă se scufundă și ajunge la fund, este bun.

Puiul care miroase a putregai sau a lapte stricat nu este bun pentru gătit, spun experții în alimentație. Puiul trebuie spălat cu un jet de apă rece înainte de a fi pus la fiert sau în cratiță, în ulei.

Citește și: ALIMENTELE CARE DUC LA CANCER

Cancerul este una dintre bolile care nu lasă pe nimeni să scape, atacând oamenii indiferent de civilizație, rasă, sex, etnie etc.

Cu cât avansăm din punct de vedere științific descoperim că celulele canceroase sunt produse de stilul nostru haotic de viață. Îți prezentăm care sunt alimentele care favorizează apariția cancerului.

ALIMENTELE PROCESATE

Hot-dog-urile sau pastilele de carne din hamburgeri sunt periculoase pentru că sunt cancerigene. Chimicalele și conservanții le lungesc perioada de expirare, însă asta nu garantează că sunt sănătate curată. Aceste elemente (chimicale, aditivi alimentari, conservanți) nu fac altceva decât să distrugă și fărâma de nutrienți rămasă într-o salată adăugată la un hamburger sau shaorma.

OMG – ORGANISMELE MODIFICATE GENETIC

Da, și acestea contribuie la dezvoltarea cancerului. Alimentele care se dezvoltă prin tehnici de inginerie genetică cresc spectaculos față de cele care se dezvoltă natural, iar acest lucru se datorează diferiților hormoni și altor chimicale.

ALIMENTELE NE-ORGANICE

Acestea sunt alimentele crescute cu herbicide și pesticide. Pericolul este unul real întrucțt fructele care se formează ajung să absoarbă în intregime aceste chimicale, punându-ne viața în pericol.

ÎNDULCITORII ARTIFICIALI ȘI AROMELE

Potențiatorii de aromă măresc riscul de a face cancer și acest lucru este dovedit științific. Cele mai cunoscute astfel de ”vedete” sunt aspartamul, zaharina și splenda.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top