Connect with us

Revistateo.ro

Alimente care provoacă insomnie. Nu le consuma vara!

Sanatate

Alimente care provoacă insomnie. Nu le consuma vara!

Unele alimente provoacă insomnie, ne atenționează medicii. Aceștia recomandă consumul lor pe parcursul zilei și nu înainte de culcare pentru că vom adormi mai greu.

Alimente care provoacă insomnie

Oamenii de știință sunt ferm convinși că lipsa somnului ar avea mai degrabă legătură cu stomacul decât cu mintea.

Indigestiile, arsurile la stomac și intestinul iritat au mare legătură cu lipsa somnului, dar și cu alimentația haotică, cu un stil de viață dezechilibrat.

CITEȘTE ȘI: Alimente care cresc tensiunea arterială. Stai departe de ele!

Cum scapi de tartru cu 3 alimente banale. Dentistii ti-au ascuns mereu asta!

Alimentele nerecomandate a fi consumate seara, înainte de culcare sunt: baconul, brânza, zahărul și mâncărurile dulci, șunca, lichidele dulci, grăsimile, mâncărurile picante și roșiile. De asemenea, nu trebuie să consumi nici băuturile sau preparatele care conțin cofeină și e lesne de înțeles de ce.

Un consum ridicat de cafea vara, pe caniculă, atentează la sănătatea ta. Tensiunea crește și riscul de a face un atac de cord de asemenea. Atunci când te simți sleit de energie este bine să te hidratezi. Dacă nu poți să bei un pahar mare cu apă, încearcă să îl îndulcești cu un fruct sau să-ți faci o limonadă.

Evită pe cât posibil băuturile carbogazoase foarte dulci și în mod special cafeaua și energizantele. Da, îți vor da energie pentru următoarea jumătate de oră însă te va lua repede și durerea de cap, iar concentrarea va fi dificilă.

Ce alimente îngrașă cel mai mult vara?

Carnea la gratar este foarte pacatoasa pentru silueta. Spre exemplu, stiati ca doar 500 de grame de gratar inseamna 1.540 de calorii si 124 de grame de grasime? In aceste conditii, sunt de evitat celebrii mititei sau burgeri. Daca pofta de gratar nu poate fi stapanita, nutritionistii recomanda muschiul de porc, pieptul de pui fara piele sau carnea de vita.

Carnati cu „garnitura” de grasimi

Atat hotdogul, cat si carnatii contin foarte multe grasimi si sare; 280 de calorii inseamna consumul unui simplu hotdog.

Prajeala si pui, combinatie periculoasa

Fast-food si aripioare picante la galeata? Pofta-i mare? Mai gandeste-te o data, pentru ca, in ciuda gustului delicios, talia si arterele noastre vor fi cele mai afectate cand vom consuma respectivele „bunatati”.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top