Connect with us

Revistateo.ro

Daca iti cade parul, atunci trebuie sa stii ca exista mai multe motive ce se ascund in spatele acestui lucru. Afla care sunt principalele cauze.

Par & Coafuri

Motive pentru care iti cade parul

Multe femei isi fac griji in privinta faptului ca le cade parul. Exista mai multe motive pentru care se intampla lucrul acesta. Mai jos vei gasi cateva dintre cele mai frecvente cauze. De asemenea, si explicatiile specialistilor.

De ce iti cade parul?

Ereditatea. Este una dintre cele mai frecventa cauze ale caderii parului. Poti mosteni acest lucru fie din partea mamei, fie din partea tatalui. Insa sansele sa te confrunti cu aceasta problema sunt mai mari daca ambii parinti au problema aceasta.

Hipotiroidismul. Milioane de oameni, mai ales femeile, sufera de boli ale tiroidei. Cand corpul tau produce prea putini hormoni tiroidieni, responsabili pentru metabolism, ritm cardiac si stare de spirit, inseamna ca ai hipotiroidism. Daca, pe de alta parte, produce prea multi hormoni, atunci inseamna ca suferi de hipertiroidism. Hormonii tiroidieni sunt responsabili pentru mai multe lucruri, printre care si cresterea parului. Cand nu ai cantitatea suficienta de hormoni, atunci vei observa unele schimbari, inclusiv la nivelul podeoabei capilare.

Lupus. Este o boala autoimuna, cronica. Inseamna ca sistemul imunitar ataca tesuturile sanatoase. Afecteaza aproximativ 1.5 milioane de oameni, inclusiv femeile in timpul sarcinii.

Deficienta de fier. Femeile care au menstruatii abundente sau care nu consuma sufiecient fier se pot confrunta cu caderea parului. Daca stii ca aceasta ar putea fi problema, atunci incearca sa consumi alimente bogate in fier. Poti include in alimentatia ta carne de vita, carne de porc, peste, frunze verzi, cereale etc. O femeie are nevoie de 18 mg de fier pe zi. Iar dupa menopauza, de 8 mg.

Sindromul ovarelor polichistice. Multe femei sunt afectate de sindromul ovarelor polichistice. Ar putea sa apara la varsta de 11 ani. Apare din cauza unui dezechilibru hormonal. Poate fi, de asemenea, un motiv pentru care iti cade parul.

Afectiuni ale pielii la nivelul scalpului. Un scalp cu probleme poate fi cauza inflamatiilor care nu vor permite parului sa creasca. Printre cauzele caderii parului se numara dermatita seboreica, psoriazis etc.

Articole pe aceeasi tema:

Alimente pe care le poti consuma pentru a opri caderea parului

Șamponul cu usturoi oprește căderea părului. Iată cum trebuie să îl folosești!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Par & Coafuri

To Top