Connect with us

Revistateo.ro

Misoginismul scurteaza viata barbatilor cu 5 ani

Stiri

Misoginismul scurteaza viata barbatilor cu 5 ani

Psihologii de la Universitatea americana Rutgers au gasit o legatura intre rata mortalitatii la ‘reprezentantii sexului tare’ si un comportament care ii pune mereu la zid: misoginismul scurteaza viata barbatilor cu 5 ani.

Barbatii mor, in medie, cu 5 ani mai devreme decat femeile, conform unui raport realizat la scara mondiala. Majoritatea barbatilor mor si din cauza misoginismului, iar explicatia este una cat se poate de logica. Conform cercetatorilor de la Universitatea Rutgers, barbatii refuza sa mearga la doctor in cazul in care acesta este femeie. Ei prefera sa fie consultati de medici de acelasi sex.

ALERTA DE MISOGINISM. 7 moduri in care o femeie e redusa la tacere de societate

7 fraze misogine pe care femeile nu trebuie să le mai accepte în secolul XXI

Cei mai multi dintre barbatii care nu suporta sa fie examinati medical de femei provin din mediul rural, mai arata studiul. Intrucat afla tarziu de boala pe care o au, barbatii mor mai devreme decat femeile, cu pana la 5 ani.

Cel putin asa sustin Diana Sanchez si Mary Himmelstein, autoarele cercetarii care dezvaluie cat de periculos este misoginismul chiar si pentru cei care il flutura mereu. „Nu diferentele fiziologice explica diferentele intre rata mortalitatii la femei si barbati, ci comportamentele, atitudinea fiecaruia in fata unei situatii limita precum vizita la medic”, semnaleaza Diana Sanchez.

Cercetatoarea mai spune ca barbatii aleg un medic de sex masculin deoarece considera femeile incompetente, gandire profund misogina. Asadar, misoginismul nu afecteaza doar pozitia femeii in societate, ci chiar si viata barbatilor.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top