Connect with us

Revistateo.ro

Miroase-ti cosmeticele ca sa stii daca mai sunt bune

Cosmetica

Miroase-ti cosmeticele ca iti dai seama corect de termenul de valabilitate

Nu te baza tot timpul pe termenul de valabilitate scris pe produsul tau cosmetic, deoarece acesta poate expira imediat ce a fost desigilat si tinut la temperaturi, ori prea mari, ori prea mici.

Cum poti sa iti dai seama daca produsul tau mai este valabil? Mirosindu-l!

Daca un ruj incepe sa miroasa ranced, arunca-l! Daca lotiunea ta de corp pare cam acrita, scapa-te de ea! Daca fondul tau de ten sau pudra miros prea tare a praf sau a sulf, evident cosul de gunoi este locul lor!

Rimelul te tine pana la 6 luni, in conditiile in care nu scoti periuta de mai multe ori din tub. La fiecare aplicarea a rimelului, periuta se usca tot mai tare si se creeaza conditii propice pentru depunerea bacteriilor.

Blushul, fardul de ochi si alte pudre asemanatoare pot dura pana la 2 ani, in conditiile in care mirosul este normal si culoarea se mentine vie.

Fondul de ten poate dura de la 6 luni la 2 ani. Fondurile de ten la cutie expira mai repede decat cele cu pompita, tinute in sticlute.

Rujul te tine si doi ani, insa in tot acest timp, dezinfecteaza-l pentru a fi sigura ca il mai poti folosi. Mirosul neplacut este un indiciu ca trebuie sa iti cumperi un alt ruj.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Cosmetica

To Top