Connect with us

Revistateo.ro

Cosmetica

Masca de față cu orez care elimină ridurile și petele pigmentare

Stresul de zi cu zi, unele medicamente, folosirea unor produse care nu sunt prea blânde cu tenul și machiajul duc la îmbătrânirea prematură a tenului.

Femeile din Japonia sunt recunoscute pentru chipul lor curat și fără pete pigmentare. Din generație în generație, aceste femei transmit niște remedii pentru a avea tenul luminos până la bătrânețe.

De altfel, acestea sunt un etalon de frumusețe și de îngrijire, iar persoanele din Vest le preiau din ce în ce mai mult obiceiurile pentru a avea o viață sănătoasă și îndelungată.

Probabil că ați văzut o mulțime de femei din Japonia care au peste 70 de ani și care au tenul fără imperfecțiuni și fără riduri vizibile. Iar remediul este la îndemâna tuturor și costă extrem de puțin.

Citește și: Masca de față care te scapă definitiv de cicatrici

Pe lângă un stil de viață sănătos și o dietă echilibrată, în care fructele și legumele să predomine, iată cum puteți avea un ten luminos și sănătos, până la o vârstă înaintată. Și persoanele care au deja riduri de expresie și pete pigmentare pot încerca acest remediu complet natural, iar din primele zile vor observa o diferență notabilă.

Bogat în antioxidanți, orezul este folosit de mii de ani în tratamentele de înfrumusețare. Pentru că reușește să elimine petele care apar odată cu înaintarea în vârstă, dar și cicatricile superficiale și acneea, orezul este nelipsit în măștile asiaticilor.

Masca de față cu orez se folosește doar o dată pe săptămână

Aveți nevoie de doar trei ingrediente pentru a prepara o mască de față extrem de eficientă: 3 linguri de orez, 1 lingură de miere și o lingură de lapte.

Mod de preparare:

Se pune orezul într-o crăticioară și se pune o cană de apă în ea. Se lasă pânî când începe să fiarbă în clocot, apoi se mai lasă încă trei minute să fiarbă.

Se ia apoi crăticioara de pe foc și se lasă orezul să se răcească înainte de a fi separat de apă. Se amestecă apoi mierea naturală cu laptele încălzit și cu orezul fiert, până se obține o pastă. Se folosește această mască după ce se spală în prealabil tenul cu apă călduță, pentru a deschide porii.

Se lasă timp de 15 minute să acționeze, apoi se clătește cu apă călduță și se șterge tenul cu un prosop moale. Se aplică o cremă hidratantă specială pentru tipul de ten. Se poate folosi această mască doar o singură dată pe săptămână, însă se va observa că tenul începe să devină din ce în ce mai luminos.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Cosmetica

To Top