Connect with us

Revistateo.ro

Lipsa de somn îți afectează părul

Par & Coafuri

Lipsa de somn îți afectează părul

Pierderea severă a părului la femei începe să fie o problemă din ce în ce mai des întâlnită, deși majoritatea persoanelor consideră că bărbații sunt cei care suferă mai mult din această cauză. Primul pas spre tratarea căderii părului la femei este diagnosticarea problemei. Terapiile, pastilele, tratamentele pentru păr și toate celelalte produse specifice tratează problema doar la nivel de suprafață. Adevărata problemă are cauze mult mai profunde și implică schimbarea dietei și a stilului de viață. Căderea părului este o problemă extrem de neplăcută și frustrantă, dar comună. Din păcate de multe ori este ignorată și nu se tratează la timp.

Una dintre principalele cauze ale căderii părului la femei este lipsa de somn. În zilele noastre odihna este adesea plasată pe locul doi, după muncă și adesea este neglijată. Nivelul ridicat de stres al organismului influențează lipsa de somn și agravează această problemă. Se pare că experții au descoperit că există o legătură importantă între lipsa de odihnă și pierderea părului.

CITEȘTE ȘI: CUM SĂ-ȚI PĂSTREZI CULOAREA PĂRULUI MAI MULT TIMP

Odihna este esențială pentru organismul nostru. Organismul se reîncarcă cu electroliți și se reface pe timpul nopții. Dacă perioada de somn este scurtă, corpul începe să fie din ce în ce mai slăbit, iar sistemul imunitar nu mai face față. Ca și un rezultat, acesta nu reușește să absoarbă nutrienții necesari pentru a fi sănătos și devine mult mai vulnerabil la boli. Aceste boli atacă organismul și au numeroase efecte secundare pritnre care și pierderea părului. Rădăcinile firelor de păr devin fragile și părul cade foarte ușor. De asemenea, firul se subțiază considerabil și se rupe din ce în ce mai des. Părul își pierde din volum, din strălucire, linia părului se îndepărtează, scalpul devine din ce în ce mai sensibil.

Pentru a evita a ceste probleme este important să ai anumite ore fixe la care să mergi la culcare și să respecți perioadele de somn pe care ți le stabilești. Pentru a se reface organismul tău are nevoie de odină. Încearcă să maximizezi timpul pe care îl petreci dormind, încearcă să reduci stresul de zi cu zi și evită să te uiți la TV înainte de a dormi.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Par & Coafuri

To Top