Connect with us

Revistateo.ro

Învata cum sa scrii o poezie de dragoste

Stiri

Învaţă să scrii o poezie de dragoste

O poezie de dragoste este cel mai frumos gest de iubire, dacă vei reuşi să faci asta cel de lângă tine nu va uita niciodată gestul tău. Nu trebuie să fii poet pentru ca strofele să îţi exprime exact sentimentele şi să sune şi bine. Iată câteva sfaturi sigure spre o poezie de dragoste ca la carte:

1. Fii sincer. Descrieţi sentimentele sincer şi onest faţă de persoana iubită. Aminteşte-ţi ce ai simtit prima oară când ai vazut-o, când v-aţi îndrăgostit, apoi ce planuri de viitor aveţi împreună şi orice altceva ce ţi se pare important şi vrei ca cel de lângă tine să cunoască acel aspect al relaţiei.. Nu te opri pentru a analiza ce ai scris, ci continua să aşterni pe hârtie tot ce îţi va trece prin minte.

CITEŞTE ŞI: CE NOOC AI ÎN DRAGOSTE ÎN FUNCŢIE DE CULOAREA OCHILOR

2. Evită cuvinte precum „ foarte” sau „ cea/ cel mai”. În loc de „Eşti foarte frumoasă” poţi scrie „ Eşti încântătoare”. De asemenea, limitează numărul de adjective din descrierea persoanei iubite, pentru a nu suna chicios, prea încărcat şi lipsit de substrat şi importanţă.  Nu folosi sub nicio formă clişee, încearcă să îţi exprimi sentimentele, folosind propriul stil.

3. Foloseşte o metaforă, atunci când simţi că poezia ta a crescut în intensitate, chiar în punctul ei culminat, pentru a da o notă de unicitate poeziei.

4. Citeşte poezia cu voce tare. Încercă să gaseşti frazele sau cuvintele care te nemulţumesc sau nu rezonează cu starea şi sentimentele tale şi fii atent la pauzele mai lungi de jumătate de secundă, în citire. Joacă-te cu propoziţiile şi cu cuvintele, panâ când eşti multumit de rezultatul obţinut.

Petru ca totul să fie special, străduieşte-te să scrii poezia de mână pe o foaie pe care să o arzi la capete.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top