Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

ÎNTREBAREA DE JOI: Ești de acord cu alăptarea în public?

Alăptarea în public a creat ample dezbateri în societate, de-a lungul vremii. Dacă până și Papa Francisc susține această idee, dând liber la alăptare în Capela Sixtină, iar celebrități precum cântăreața americană Beyonce (foto articol) s-au afișat hrănindu-și copiii în public, tema merită adusă în atenție și de noi.

Există o serie de argumente pro și contra acestei metode de a hrăni un bebeluș. Mulți consideră că nu trebuie să fie părtași la un moment atât de intim în parcul unde au ieșit să se recreeze sau chiar pe stradă. Alții spun că este exclusiv dreptul mamei, care nu face altceva decât să îi dea de mâncare copilului, un lucru deloc de condamnat.

CITEȘTE ȘI: BĂRBAȚI CU BURTĂ SAU FĂRĂ BURTĂ?
PRO ALĂPTARE ÎN PUBLIC:

1. Oamenii de știință au realizat mai multe studii din care reiese că mamele care își alăptează copiii vor avea o relație privilegiată cu aceștia, adică se creează o legătură mult mai puternică decât în cazul micuților crescuți cu lapte praf sau lapte de vacă.
2. Alăptarea în public poate fi văzută ca ceva sănătos pentru o societate care fuge de subiecte atât de naturale dar le îmbrățișează mereu pe cele mai perverse. Tânăra generație trebuie să știe că este normal ca un bebeluș să fie hrănit de mama lui, fie și în spațiul public.
3. Alăptarea în public îi scandalizează pe cei mai ipocriți. Mămica nu stă cu sânii la vedere și arată, în orice caz, mult mai puțin din piele decât sutele de femei care umblă cu decolteuri generoase pe stradă (și, care, nici ele nu sunt de condamnat). Copilul acoperă mare parte din sânul mamei în momentul în care aceasta alăptează, deci nu este nimic ostentativ la mijloc.
4. Alăptarea în public poate transmite un mesaj pentru toți bărbații misogini: sânii femeilor nu sunt făcuți doar pentru a fi atinși, nu sunt doar niște obiecte sexuale.

CONTRA ALĂPTĂRII ÎN PUBLIC:

1. Unul dintre argumentele împotriva acestui mod de hrănire a unui copil este că, indiferent de cât de deschisă va fi societatea în privința acestei teme, mama va fi stresată tot timpul deoarece trecătorii vor privi spre sânul femeii de la care suge copilul ei. Iar dacă mămica se stresează din cauza privirii trecătorilor și a imposibilității de a găsi un loc pentru alăptare, laptele matern poate suferi modificări serioase până la scăderea în calitate, avertizează specialiștii.
2. Dacă alăptarea este naturală, putem fi de acord că și sexul este natural. Dar oamenii nu fac sex în fața ta, pe stradă.
3. Unele persoane consideră anormal să îți alăptezi copilul care a trecut de vârsta de un an.
4. Unele femei vor să iasă în evidență cu orice preț și folosesc o temă sensibilă precum aceasta pentru accesele lor de exhibiționism sexual, cred alții. Pentru că, există și păreri care spun că oricât de mult am încerca să justificăm alăptarea, sânii vor fi priviți mereu cu conotație sexuală de către bărbați.

Tu ce părere ai? Ești de acord cu alăptarea în public?

Sursa foto: themominmemd.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top