Connect with us

Revistateo.ro

Ingrediente interzise pentru piele sensibilă

Cosmetica

Ingrediente interzise pentru piele sensibilă

Dacă te confrunți cu pielea sensibilă știi cu siguranță cât de dificil este să găsești produsul ideal pentru nevoile tale. Probabil ai încercat numeroase cosmetice din comerț care nu au dat roade, deși erau destinate pielii sensibile. Unele dintre acestea, deși au o formulă delicată, conțin ingrediente care nu fac decât să sporească sensibilitatea și predipoziția pielii la iritații.

CITEȘTE ȘI: CEL MAI BUN EXOFLIANT PENTRU PIELE SENSIBILĂ

Dintre toate aceste ingrediente agenții anti-aging se află în topul listei. Dacă ai pielea sensibilă trebuie să eviți cu orice preț acidul glicolic și alpha hydroxy acizii. Aceste ingrediente au un PH foarte scăzut și irită uneori chiar și pielea normală. Poți lupta împotriva ridurilor și fără aceste ingrediente. Esențial este să îți păstrezi pielea hidratată în permanență, pentru ca aceasta să aibă elasticitate. Pe lângă asta, poți folosi măști preparate din ingrediente naturale precum uleiul de cocos, uleiul de argan, avocado și banane.

Gelul de duș cu proprietăți antibacteriene poate fi la fel de agresiv cu pielea. Încearcă să eviți toate produsele pentru îngrijirea corpului care conțin sodium lauryl sulfate, un ingredient care combate eficient murdăria și uleiurile în exces, însă nu este deloc delicat cu pielea sensibilă. Evită de asemenea orice produs care conține agenți antibacterieni. Pentru ten, folosește o soluție apoasă și ține minte: cu cât un produs face mai multă spumă, cu atât usucă pielea mai tare.

Parfumul este un agent iritant, care usucă pielea și provoacă numeroase probleme dacă ai o sensibilitate crescută. Experții în cosmetică sunt de părere că parfumul ca și ingredient nu aduce iciun beneficiu produselor cosmetice, așa că poți folosi fără probleme cosmetice care au un miros neutru sau un parfum extrem de subtil. Este ideal să optezi pentru produsele fragrance-free, căci sunt cele mai recomandate pentru pielea sensibilă.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Cosmetica

To Top