Connect with us

Revistateo.ro

Ingrediente anti-aging direct din mare

Cosmetica

Ingrediente anti-aging direct din mare

Substanțele provenite din mări și oceane sunt foarte eficiente în lupta cu ridurile, petele, roșeața și inflamațiile pielii. Printre cele mai importante se numără și algele. Acestea sunt o sursă bogată de vitamina C și vitamina E, protejându-te de razele UV și de radicalii liberi. Totodată stimulează producția de colagen și hidratează în profunzime. Algele conțin nutrienți care îndepărtează roșeața și inflamațiile și țin nivelul de hidratare al pielii sub control.

CITEȘTE ȘI: APA MICELARĂ – DEMACHIANTUL IDEAL

Algele roșii și maronii conțin o formă de zahăr care ajută la buna funcționare a celulelor. Acestea întăresc pereții celulari și astfel celulele rețin hidraratea și blocheaza substanțele iritante.Algele maronii conțin un compus numit fucosterol care, conform studiilor, poate ajuta la reducerea inflamațiilor cauzate de razele UV și crește producția de enzime antioxidante.

Chlorella este o algă care crește de fapt în apă dulce, fiind adesea utilizată ca supliment pentru sănătate și buna funcționare a organismului. Conform cercetărilor pe peptide derivate din chlorella, acestea pot ajuta la prevenirea îmbătrânirii  premature cauzate de razele UVB ale soarelui. Totodată îmbunătățește fermitatea pielii și nivelul de hidratare al acesteia.

Caviarul este un ingredient exotic care est deosebit de eficient în tratarea problemelor pielii. Acesta nu este numai un aliment de lux, ci și un pachet de nutrienți esențiali pentru o piele catifelată și strălucitoare. Există pe piață numeroase creme care conțin caviar și au prețuri exorbitante. Experții spun că acest ingredient conține numeroși aminoacizi care întăresc pereții celulari și ajută la buna funcționare a celulelor pielii. În ultimul timp marile branduri au apelat din plin la caviar, iar acum există chiar și produse de machiaj care îl conțin. Astfel poțți opta pentru fond de ten cu caviar, creme hidratante de zi, de noapte, seruri și tratamente intensiv reparatoare.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Cosmetica

To Top