Connect with us

Revistateo.ro

Cum va fi vremea de 1 mai 2018 și 30 aprilie 2018 la Mare și Munte

Stirile zilei

Cum va fi vremea de 1 mai 2018 și 30 aprilie 2018 la Mare și Munte

Iată cum va fi vremea pe 30 aprilie și 1 mai 2018. ANM a actualizat prognoza meteo pentru 30 aprilie 2018 și 1 mai 2018. Iată cum va fiv vremea în minivacanța, cuprinsă în perioada 30 aprilie 2018 și 1 mai. Ce temperaturi vor fi la Mare și la Munte.

Vremea la mare și la munte pe 30 aprilie 2018 și 1 mai 2018

Minivacanța de 1 Mai aduce vreme de plajă peste tot în țară. Se vor înregistra 30 de grade în multe zone din sud şi sud-vest, dar aceste temperaturi sunt record.

De 60 de ani nu am mai avut parte de o lună aprilie atât de călduroasă. Şi la fel va fi toată luna mai, cu maxime de peste 30 de grade ne spun meteorologii.

De asemenea şi lunile iunie şi iulie vor fi caniculare. Însă, mare atenţie pentru că aceste perioade calde vor fi urmate de perioade cu ploi şi vijelii puternice. Am putea avea parte, aşadar, şi de fenomene extreme. Care vor fi zonele în care se vor înregistra acestea, aflați urmărind clipul de mai sus!

METEO vacanță 1 mai VREMEA la mare, VREMEA la munte.

Vremea va fi deosebit de frumoasă în mini-vacanţa de 1 Mai, iar valorile termice vor ajunge la 29 de grade Celsius, a declarat directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu.

METEO vacanță 1 mai VREMEA la mare, VREMEA la munte pe 30 aprilie și 1 mai 2018

Potrivit specialistului, dacă în noaptea de joi spre vineri, se vor semnala o serie de ploi de vară în special în zone din vestul, centrul şi nordul ţării, începând de sâmbătă regimul termic va deveni unul deosebit de cald pentru această perioadă.

METEO vacanță 1 mai VREMEA la mare, VREMEA la munte

METEO 1 mai VREMEA la mare, VREMEA la munte VACANȚĂ Scutaru Cristina / 26 apr 2018 / 11:21 Salveaza PDF Comentarii

METEO vacanță 1 mai VREMEA la mare, VREMEA la munte. Vremea va fi deosebit de frumoasă în mini-vacanţa de 1 Mai, iar valorile termice vor ajunge la 29 de grade Celsius, a declarat directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu.

METEO vacanță 1 mai VREMEA la mare, VREMEA la munte. Potrivit specialistului, dacă în noaptea de joi spre vineri, se vor semnala o serie de ploi de vară în special în zone din vestul, centrul şi nordul ţării, începând de sâmbătă regimul termic va deveni unul deosebit de cald pentru această perioadă.

METEO vacanță 1 mai VREMEA la mare, VREMEA la munte

‘Mini-vacanţa de 1 Mai va beneficia, din punct de vedere meteorologic, de o vreme frumoasă. Pentru început, aşteptăm în noaptea de joi spre vineri câteva precipitaţii, în special în partea de vest, centru şi nord a ţării, cu uşoare intervale în care o să avem ploi de vară. Dacă este să luăm în considerare regimul de temperaturi de la această dată, putem să spunem că suntem cu valori termice cu mult peste ceea ce ar fi normal pentru perioada din calendar.

Ar fi bine să precizăm că deja luna aprilie din acest an înregistrează un record în ceea ce priveşte abaterea termică pozitivă, de 3,9 grade Celsius faţă de normalul climatologic al acestei luni, fiind cea mai călduroasă lună din istoria măsurătorilor meteorologice. În ceea ce priveşte cantităţile de precipitaţii, ne aşteptăm să înregistrăm un record, în topul primelor cinci luni cele mai secetoase, pentru că media precipitaţiilor, de la începutul lunii şi până în prezent, este de 15 l/mp’, a menţionat Mateescu.

Vremea în zilele 30 aprilie şi 1 Mai

Prognoza de specialitate relevă, totodată, că, în zilele de 30 aprilie şi 1 Mai, temperaturile vor urca până spre 28-29 de grade Celsius şi doar temporar, în zona montană, vor fi posibile câteva ploi, dar slabe cantitativ.

METEO vacanță 1 mai VREMEA la mare, VREMEA la munte

‘După ziua de sâmbătă, urmează veşti bune. Temperaturile se vor încadra, la scara întregii ţări, între 14-15 grade Celsius şi 29 de grade, în zonele din partea sudică şi vestică a ţării. De asemenea, pe Litoral se vor înregistra valori termice cuprinse între 18 şi 24 de grade, deci vom avea o vreme însorită. Pentru zona de munte ne aşteptăm să avem intervale scurte cu ploi de vară caracteristice, pentru că regimul de temperaturi este unul mai degrabă specific pentru sfârşitul lunii mai.

Aşadar, în general, vom avea o vreme prielnică pentru fiecare dintre noi, indiferent unde ne vom afla. În zona de sud, de vest, chiar şi în zona Moldovei, temperaturile vor fi foarte generoase, pentru că, practic, la scara întregii ţări, de la Litoral până la zona montană, mercurul din termometre va indica valori cu mult peste normele climatologice specifice datei din calendar. Pe 30 aprilie şi 1 Mai este posibil, însă, ca în zona montană să existe probabilitatea de apariţie, pentru scurte intervale de timp, a precipitaţiilor, dar foarte slabe cantitativ’, a afirmat directorul general al ANM.

Vremea în București

Elena Mateescu a subliniat, în acelaşi timp, că pentru Bucureşti sunt anunţate, în mini-vacanţa de 1 Mai, valori de temperatură foarte ridicate, în jurul a 27-29 de grade Celsius, informează Agerpres.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stirile zilei

To Top