Connect with us

Revistateo.ro

Incredibila poveste a femeii cu gura taiata

Stiri

Incredibila poveste a femeii cu gura tăiată

În cultura japoneză, Kuchisake Onna, sau femeia cu gura tăiată, reprezintă în prezent a cea mai cunoscută poveste despre o femeie mutilată de către soţul ei gelos. Femeia care s-a reîntors pe pământ ca un spirit ce este gata să pedepsească toţi bărbaţii care nu cred decât în frumuseţea exterioară.

Cunoscuta legendă îşi are originea din viata unei femei ce a trăit cu secole în urma în Japonia plină de teaine, ea fiind soţia unui samurai. Pentru că era foarte frumoasa, dar în acelaş timp şi foarte vanitoasă, femeia şi-a înselat de câteva ori soţul plecat fie la lupte, fie în pustiu pentru meditaţii. Samuraiul a devenit suspicios şi a simţit imediat că prea iubita lui soţie îl înşeală în timp ce el se sacrifică pentru binele lumii.

CITEŞTE ŞI: SCRISOAREA UNEI NEVESTE CĂTRE SOŢUL EI: DE CE TE-AM ÎNŞELAT

Pentru că de fiecare dată când se întorcea acasă, vedea că aceasta se înstrăinează şi mai mult de el, a devenit foarte gelos, iar într-un final a atacat-o cu propria catană, tăindu-i gura de la o ureche la cealaltă. După aceasta i-a spuns ,, cine te va crede frumoasă acum? Înafară de mine.”

Legenda porneşte de la această poveste, potrivit mitului în nopţile de vară o femeie se plimbă noaptea pe drumuri cu faţa acoperită de o mască chirurgicală. Atunci când întâlneşte vreun bărbat care se uită după frumuseţile trupeşti, îl va întreba timid „Sunt frumoasă?”. Dacă acesta răspunde cu „da”, ea îşi va scoate masca şi va întreba din nou „Chiar şi asa?”. În cazul în care victima îi va răspunde la vreuna din întrebări cu un ,,nu”, femeia  il va ucide sau, mai rău, îl va mutila la fel cum a fost şi ea tăiată de către soţul ei samurai.

maskofreason.wordpress.com

maskofreason.wordpress.com

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top