Connect with us

Revistateo.ro

Incredibi: vezi câte planete din Calea Lactee ar putea găzdui viaţă

Stiri

Incredibil: Vezi câte planete din Calea Lactee ar putea găzdui viaţă

Conform unui grup de astornomi din cadrul mai multor universităţi de prestigiu, există în jur de 100 de milioane de alte locuri în Calea Lactee care ar putea susține forme de viață complexe.

CITEŞTE ŞI: VIAŢA PE O PLANETĂ DE MĂRIMEA LUI NEPTUN? 

„Acest studiu nu indică faptul că viața complexă există pe atât de multe planete. Spune că există condiții planetare care ar putea să o susțină. Nu ne-am adresat întrebărilor despre originea vieții – numai condițiilor care susțin viața”, precizează autorii studiului, Alberto Fairen, de la Universitatea Cornell, Louis Irwin, de la Universitatea Texas, Abel Mendez, de la Universitatea Puerto Rico și Dirk Schulze-Majuch, de la Universitatea Washington.

Oamenii de știință au cercetat peste 1.000 de planete și au folosit o formulă care ia în considerare densitatea planetei, temperatura, substratul (lichid, solid sau gazos), chimia, distanța față de steaua centrală și vechimea. Din aceste informații, ei au dezvoltat și au calculat Indexul Complexității Biologice (ICB).

Calculul ICB a dezvăluit că între 1% și 2% dintre planete au arătat un rating ICB mai mare decât cel al Europei, luna lui Jupiter despre care se crede că are un ocean sub suprafața înghețată care ar putea găzdui forme de viață. Cu aproximativ 10 miliarde de stele în Calea Lactee, ICB indică 100 de milioane de planete locuibile.

Una dintre cele mai apropiate și promițătoare sisteme extrasolare din Calea Lactee, numit Gliese 581, are două planete cu aparenta posibilă capacitate de a găzdui biosfere compelxe. Distanța de la Pământ la Gliese 581 este de aproape 20 de ani-lumină.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top