Connect with us

Revistateo.ro

Iată de ce ți se rup unghiile

Inedit

Iată de ce ți se rup unghiile

Una dintre cele mai comune probleme este deficiența de fier. Dacă unghiile tale iau o formă concavă, este posibil să ai anemie sau un nivel de fier foarte scăzut. În acest caz trebuie să mergi la medic, pentru a efectua o analiză a sângelui.

Deși nu ne dăm seama, o altă cauză importantă a ruperii unghiilor este tastatul. Dacă te numeri printre cei care stau toata ziua la laptop, fii sigură că ungiile tale au de suferit. Cea mai bună soluție este să le tai astfel încât unghia să nu atingă tastatura, pentru a nu o expune la un contact frecvent cu aceasta.

Să folosești crema de mâini o singură dată pe zi nu este suficient. Foarmează-ți un obicei din a te da cu cremă, de fiecare dată după ce te speli pe mâini. Aceasta nu protejează doar pielea, ci are grijă și de sănătatea unghiilor. Apa usucă unghia și cuticulele, ceea ce o predispune la rupere și exfoliere.

Unghiile se rup și dacă lași oja prea mult timp pe ele. Lacurile pentru unghii și ojele conțin ingrediente care usucă și slăbesc calitatea acestora. De aceea este indicat ca odată la două săptămâni să iei o pauză și să lași unghiile nevopsite timp de câteva zile. Pe lângă asta, încearcă să îndepărtezi oja la fiecare 5-6 zile.

Dacă obșnuiești să îți tai cuticulele, află că acesta este un motiv pentru care unghiile tale se rup mult mai ușor. Cuticulele sunt menite să protejeze unghia și să o întărească.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top