Connect with us

Revistateo.ro

Dacă ai probleme cu somnul, dacă ți se rup unghiile, atunci ar trebui să consumi un amestec ce îți va rezolva problemele. Află despre ce este vorba.

Sanatate

Trebuie să mănânci asta dacă ți se rup unghiile și ai probleme cu somnul

Când apar probleme la nivelul glandelor suprarenale, atunci acestea pot afecta parul și unghiile. De asemenea, pot să apară probleme legate de somn. Glandele suprarenale sunt galnde endocrine, localizate în partea de sus a rinichilor. Acestea sunt legate de hormoni precum steroizii și adrenalina, care reglează tensiunea arterială, au rolul de a crește imunitatea și, de asemenea, stimulează metabolismul. Acești hormoni te ajută să scapi de stres. De multe ori, oboseala glandelor suprarenale este greu de identificat. Asta pentru că medicii pun înainte de toate probleme mult mai grave precum boala Addison sau sindromul Cushing. Există mai multe metode prin care se pune un diagnostic. Și saliva se poate testa pentru a afla nivelul cortizolului.

Iată ce trebuie să mănânci dacă ți se rup unghiile și ai probleme cu somnul

Oboseala suprarenala este indicată de factori precum: depresia, mintea încețoșată, mușchii slăbiți, scăderea libidoului, amețeala, alergiile, energie în creștere la ora 6 seara, nu poti face față stresului, alimentele care conțin potasiu și carbohidrați îți fac rău. Alte simptome sunt: acumularea kilogramelor, pofta de alimente care conțin sare, grăsimi și proteine, nervozitatea, căderea părului, scade temperatura corpului.

CITEȘTE ȘI: Ce sa mananci pentru a avea unghii puternice si sanatoase

Pentru a avea glande suprarenale sănătoase, este bine să consumi un amestec format din 3 linguri de miere, 1 lingură de frunze uscate de pătrunjel, 1 lingură de ghimbir măcinat, 150 de grame de nuci de Brazilia și 2 linguri de stafide.

Pentru a obține amestecul, înainte de toate, trebuie să puneți într-un blender pătrunjelul și nucile și să le lăasați să se amestece bine. Apoi se pun în blender și celelalte ingrediente. Se mamestecă bine, până se obține o pastă omogenă. Se vor consuma 2 lingurițe pe zi din acest amestec, dimineața, înainte de micul dejun. Tratamentul trebuie urmat timp de 3 săptămâni. Astfel, nu vei mai avea probleme cu somnul, unghiile tale vor fi sănătoase, la fel și părul. Iar beneficiile acestui amestec se vor simți la nivelul întregului corp.

CITEȘTE ȘI: Alimente care provoaca somnolenta

Nucile braziliene sunt bogate în seleniu, care ține cancerul la distanță. Doar 2 astfel de nuci aduc 60% din cantitatea zilnică de seleniu necesară organismului. Însă, aveți grijă să nu consumați prea multe nuci, deoarece sunt bogate în calorii. Cei care au probleme cu stresul, femeile însărcinate și bolnavii cronic au nevoie de seleniu, conform andreilaslau.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top