Connect with us

Revistateo.ro

Iată cele mai importante reguli ale detoxifierii

Detoxifiere

Iată cele mai importante reguli ale detoxifierii

Iată care sunt cele mai importante reguli ale detoxifierii!

CITEŞTE ŞI: AFLĂ CÂND AI NEVOIE DE O DIETĂ DE DETOXIFIERE
Respectă principiile curei. Cea mai importantă dintre reguli. Mai puţin drastică decât postul, cura de detoxifiere este o alternativă a acestuia, ce permite eliberarea corpului de toxine, ameliorarea sănătăţii, revigorarea şi înfrumuseţarea pielii. Evită consumul de alcool, cafea, nicotină şi alte toxine. Privilegiază alimentele cunoscute pentru acţiunea lor detoxifiantă: măr, avocado, sfecla roşie, varza, usturoiul, kiwi, algele.

Fară alimente rafinate. Renuntă la unt, brânzeturi şi pâinea albă, în schimb consumă alimente integrale, însă şi pe acestea cu moderaţie. Zahărul înlocuieşte-l cu miere.

Masează-te. Fă-ţi masaj o dată pe saptămână, după baie, cu mişcări ample, pentru a accelera viteza de eliminare a toxinelor prin stimularea circulaţiei.

Adoptă o bună igienă de viaţă. Igiena de viaţă înseamnă alimentaţie, dar şi practicarea unei activităţi sportive. Sportul te ajută să arzi grăsimile şi zaharurile din sânge, produse prin digestie. În plus, îţi face un corp mai ferm, sportul te ajută şi să elimini toxinele. Încearcă să dormi bine şi să-ţi respecţi ritmul de somn.

Fă-ţi plinul cu vitamine. Indispensabile pentru recăpătarea tonusului şi vitalităţii, vitaminele A, C, E, dar şi acizii graşi omega-3, sunt absolut necesare pentru întărirea sistemului imunitar, memoriei, pentru a lupta contra îmbătrânirii pielii şi pentru conservarea sănătăţii cardiovasculare.

Mănâncă alimente gătite „al dente”. Indexul glicemic înseamnă de fapt capacitatea alimentului respectiv de a fabrica zahăr. Acesta depinde de aliment, dar şi de modul de gătire. De exemplu, un morcov crud are un index glicemic de 25, dar ajunge la 90 când este gătit. Iată de ce să reduci timpul de gătire este una dintre reguli.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Detoxifiere

To Top