Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Habar n-aveai ce potoleste durerea de masea!

Durerea de masea este cea mai insuportabila dintre durerile de dinti. Nu ne lasa sa avem un somn linistit si ne ia cheful de viata. Iata un remediu la indemana pentru a calma pentru timp scurt durerea de masa.

Durerile de dinti pot fi de mai multe feluri. Acestea au cauze diversificate. Durerea de masea poate fi cauzata de o carie sau de sensibilitatea acesteia la schimbarile bruste de temperatura ori la alternarea alimentelor reci cu cele calde.

Durerea de masea poate fi tratata printr-o serie de remedii naturiste, insa, stiai ca banala pasta de dinti poate face minuni atunci cand iti vine sa te urci pe pereti de durere?

Aplica pasta de dinti pe maseaua sau dintele cu probleme si culca-te pe o parte in pat. Las-o sa actioneze cat mai mult cu putinta si apoi scuipa pasta.

Ai sa vezi ca in numai 5 minute durerea se amelioreaza. Acest remediu este recomandat pentru perioade scurte de timp, in general pentru persoanele care sunt decise sa mearga la medicul stomatolog, dar trebuie sa astepte pana cand acesta le face programarea ori durerea cade intr-o zi de weekend.

CITESTE SI: Leacuri de la BUNICA pentru durerea de MASEA

CITESTE SI: Dr Rafael Zeed îți explică ce este măseaua de minte

Alte metode prin care iti calma durerea de masea:

1. Unge-ti dintii cu esenta de cuisoare. Esenta se aplica doar pe suprafata dintelui sau maselei, nu si pe gingie. Ai grija sa nu folosesti prea mult caci substanta poate deveni toxica.

2. Si alcoolul poate face adevarate minuni. Clateste-ti maseaua cu putina vodka sau whiskey si durerea va trece in cateva clipe.

3. Inmoaie un tampon de vata in otet de mere si aplica-l in locul afectat. Puteti incerca acest remediu si cu otetul de uz casnic.

4. Si usturoiul este excelent in prevenirea si tratarea durerilor de dinti. Ia un catel de usturoi si tine-l in partea interioara a obrazului.

5. Un alt remediu cunoscut mai ales de batrani este cel cu bicarbonat de sodiu. Imbiba o bucata de pansament cu bicarbonat de sodiu. Tamponeaza zona afectata (inclusiv gingia dureroasa) si stai cu pansamentul imbinat timp de cateva minutele.

Acestea sunt doar cateva dintre tratamentele anti-durere de masea. In cazul in care durerea persista, adreseaza-te medicului stomatolog!

Sursa foto: asapdentist.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top