Connect with us

Revistateo.ro

Greșeli frecvente care îți afectează pielea pe timp de iarnă

Frumusete

Greșeli frecvente care îți afectează pielea pe timp de iarnă

Să îți protejezi pielea pe timp de iarnă înseamnă mult mai mult decât să aplici o cremă hidratantă. O rutină zilnică corespunzătoare este obligatorie pentru ca pielea ta să nu aibă de suferit de pe urma frigului și a precipitațiilor. Deși nu ne dăm seama, uneori facem greșeli care ne afectează pe termen lung și care dăunează sănătății pielii noastre. Iată care sunt acestea și cum le putem evita!

Una dintre cele mai des întâlnite greșeli este utilizarea produselor pe bază de alcool. Deși acestea pot fi benefice pentru anumtie tipuri de piele și pentru anumtie perioade ale anului, pe timp de iarnă nu fac decât să usuce pielea și să stimuleze apariția coșurilor și a iritațiilor. Așadar, încearcă să nu faci abuz de toner, igienizant pentru mâini sau alte produse cosmetice bazate pe acest ingredient.

CITEȘTE ȘI: IATĂ CE INGREDIENTE SĂ ADAUGI LA FIECARE BAIE PENTRU O PIELE MAI FINĂ

Faptul că nu foloseși protecție solară pe timp de iarnă te poate afecta mai mult decât crezi. Cremele cu SPF nu sunt recomandat doar vara, ci pe tot parcursul anului. Razele untraviolete te afectează în permanență, sensiblizează structura pielii și o predispun la îmbătrânire prematură. Rezultatul? Pete, liniile, riduri și chiar coșuri sau piele uscată.

Nu uita de buze! Vântul rece de afară și aerul uscat din spațiile interioare usucă pielea buzelor. Acest lucru poate conduce la buze crăpate, piele care se exfoliază și chiar sângerări în cele mai grave situații. Asigură-te că balsamul pe care îl folosești este intens hidratant și are factor de protecție UV.

Renunță la crema hidratantă pe care o folosești vara și ia-ți una potrivită pentru nevoile tenului tău pe timp de iarnă. Cremele pe bază de apă nu sunt suficient de puternice și nu fac față schimbărilor de temperatură și aerului foarte uscat. Iarna pielea are nevoie de hidratare puternică și de ingredinete hrănitoare. Totodată, este important să nu exagerezi cu exfolierea. O singură dată pe săptămână este absolut suficient. Acest obicei poate fi agresiv, deoarece pe timpul sezonului rece pielea devine mult mai sensibilă.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Frumusete

To Top