Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

GRESEALA pe care o fac 70% dintre oameni cu PERIUTA DE DINTI

70% dintre oameni fac o mare greseala cand vine vorba de intretinerea periutei de dinti. Descopera mai jos ce trebuie sa stii atunci cand folosesti periuta!

Lucruri pe care trebuie sa le stii cand intretii periuta de dinti:

1. 70% din populatie crede ca protejarea periutei de dinti cu un capac din plastic tine la distanta infectiile. Lucrurile stau exact pe dos. Spatiul inchis va favoriza formarea bacteriilor, ciuperci si virusi. Cea mai sigura varianta pentru a-ti pastra periuta de dinti curata este sa o lasi intr-un pahar curat din plastic, adica solutia dintotdeauna.

2. De fiecare data dupa ce ti-ai spalat dinti, clateste periuta cu apa rece pentru a indepata flora microbiana de pe suprafata acesteia. Dupa ce ati spalat periuta de dinti, feriti-o de apa pentru ca umezeala este conditia preferata de dezvoltare a bacteriilor.

3. O data la 7 zile este bine sa iti dezinfectezi periuta, chiar daca o speli regulat dupa utilizare. Dezinfectarea se poate face cu apa de gura antiseptica. Dupa dezinfectare, clatiti capul periutei cu apa fierbinte si feriti-o de umezeala. O alta solutie care poate fi folosita in acest proces este apa oxigenata.

4. Cum trebuie sa fie insa periuta? Daca pe ambalaj scrie „ultra soft”, ai ales periuta de dinti corecta. Este bine ca perii sa fie taiati lateral sub forma de semisfere pentru a nu zgaria smaltul in timpul periajului dentar.

CITESTE SI: 7 motive pentru care sa folosesti periuta de dinti electrica

CITESTE SI: 4 metode IEFTINE prin care sa iti ALBESTI dintii. Nu ai sa crezi ce spune punctul 3!

Periuta electrica de dinti, de pilda, este mai buna deoarece perii acestora sunt mai rigizi si curata mai eficient suprafata dintelui. Dezavantajul folosirii periutei de dinti electrice este imposibilitatea patrunderii in spatiul dintre dinti.

5. O periuta de dinti eficienta trebuie sa aiba dispusa cel putin patru-cinci randuri de fire de par, cat mai elastice si de dimensiuni asemanatoare, astfel incat sa nu iti ranesti gingiile.

6. Periuta de dinti isi pierde din consistenta dupa 3 luni de la cumparare, daca o folosesti zi de zi. Asadar, schimba periuta de dinti la acest interval.

7. Periajul dentar nu este suficient pentru sanatatea dintilor. Foloseste ata dentara pentru a igieniza bine spatiile interdentare.

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top