Connect with us

Revistateo.ro

Forma ciudată a capului acestui copil a fost indiciul unei boli crunte

Stiri

Forma ciudată a capului acestui copil a fost indiciul unei boli crunte

Forma capului acestui copil s-a dezvoltat în mod neobişnuit în primele luni de viaţă ale bebeluşului. Deşi părinţii au ignorat problema la început, medicii au descoperit că bebeluşul suferea de o boală cruntă.

Atunci când Megan boler a descoperit că fiul său are o formă ciudată a capului, nu s-a gândit că aceasta ar putea fi o problemă crucială în viaa micuţului. Femeia a considerat că este ceva normal şi că copilul ei este în creştere.

CITESTE SI: UN NOU ALIMENT BIZAR FACE FURORI IN TAIWAN

Din fericire, medicul pediatru al copilului nu a ignorat problema. El a cercetat cazul bebeluşului timp de două luni şi a luat în considerare absolut toate detaliile descoperite. Aşa şi-a dat seamă că micuţul Mattew suferă de o lună cumplită numită craniostenoză, o disfuncţie prin care suturile craniene se închid prematur la copii. Aceasta este o malformaţie congenitală şi are implicaţii asupra simetriei feţei copilului.

Deşi creierul creştea, aceste suturi nu îi permiteau să se dezvolte în mod normal. Nu există alt tratament care poate vindeca această boală în afară de operaie, care este extrem de periculoasă şi poate fi fatală în unele dintre cazuri.

Din fericire pentru acest copilaş, operaţia a decurs foarte bine şi în 72 de ore el a fost adus acasă. Medicii spun că recuperarea sa a fost foarte rapidă şi că micuţul a avut mare noroc, că această malformaţie a fost sesizată la timp.

1435333816-syn-wdy-1435247063-baby-head-1

Sursa foto: womansday.com; abc11.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top