Connect with us

Revistateo.ro

Fierul consumat in timpul sarcinii poate scadea riscul de AUTISM

Stiri

Fierul consumat in timpul sarcinii poate scadea riscul de AUTISM

Cercetatorii americani au realizat un studiu care demonstreaza ca femeile care consuma suplimente de fier mai putine in timpul sarcinii cresc sansele sa nasca copii afectati de autism.

Cercetarea a fost realizata de Facultatea de Medicina din cadrul Universitatii California, din Davis, si a fost condusa de Rebecca J. Schmidt: „Chiar daca am descoperit o asociere, ea este doar o asociere, care are nevoie de a fi repetata (pentru a fi luata in considerare, n.r.)”. De asemenea, deficienta de acid folic sau vitamina B, este asociata si aceasta cu autismul.

Fierul si vitamina B sunt prescrise de obicei pentru dezvoltarea creierului fatului, incluse in vitaminele prenatale.

Pentru elaborarea studiului medical, au fost intervievate mai multe mamicii californiene care au fost intrebate ce multivitamine consuma si ce vitamine au luat in mod suplimentar pe perioada sarcinii. Medicii sustin ca aproape jumatate dintre femei se lipsesc de consumul de fier, doza zilnica normala fiind de 27 miligrame fier la cel putin 9 miligrame in fiecare saptamana de pe parcursul sarcinii.

Mamele intervievate care au copii cu autism au recunoscut ca au consumat putine suplimente de fier, in orice caz mai putine decat restul mamelor.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top