Connect with us

Revistateo.ro

Fereste-te de aceste ingrediente din sampon

Par & Coafuri

Fereste-te de aceste ingrediente din sampon

Cata atentie acorzi tipului de sampon pe care il utilizezi? Pe langa agentii de curatare pe care trebuie sa ii continta, acest produs de ingrijire are in compozitie si numeroase ingrediente daunatoare de care nici macar nu ai auzit. Este timpul sa citesti cu mai mult interes eticheta de pe sticla de sampon inainte sa faci cumparaturi!

Conservantii: Conservantii sunt substante chimice care irita scalpul sensibil si in unele cazuri pot sa sporeasca productia de sebum. Totodata acestia afecteaza nivelul hormonilor si dau nastere, pe termen lung, celulelor canceroase. Asigura-te ca produsul pe care il folosesti contine o cantite cat mai mica de conservanti sau opteaza pentru un sampon BIO. Desi are un termen de valabiltate scazut, este mult mai benefic.

Sodium Lauryl Sulphate:
Este un ingredient de care toata lumea se fereste in ultimul timp. Il gasesti in toate produsele de ingrijire si frumusete, inclusiv in sampon. Acesta este un sulfat responsabil pentru stralucirea pe care o are samponul, insa oricat de mult ti-ar placea acest lucru trebuie sa stii ca nu este deloc benefic pentru firul de par. Distruge cuticula exterioara si da nastere varfurilor deteriorate.

CITESTE SI: CE REPREZINTA CU ADEVARAT VARFURILE DESPICATE

CITESTE SI: CUM ALEGI CORECT O CREMA CU RETINOL

Agentii in ingrosare:
Printre acestia se numara polyethylene glycol, diethanolamine si sodium chloride. Cauzeaza reactii alergice si in timp distrug textura firului de par. Desi la prima vedere ti s-ar parea ca nu sunt ingrediente periculoase, cel mai bine este sa cauti produse care nu le contin, sau contin doar unul dintre acestia trei.

Alcoolul:
Pe langa faptul ca usuca firul de par, alcoolul dauneaza si scalpului. Daca se numara printre primele patru ingrediente de pe eticheta, cu siguranta este intr-o cantitate mare si mai bine eviti produsul.

Sursa foto: organicolivia.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Par & Coafuri

To Top