Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Femei bătute de bărbați. Scrisori emoționante strânse într-o carte

Deși trăim într-un secol care se definește unul modern și deschis, o lume mai liberală și, deci, mai respectuoasă, sute de mii de femei bătute își strâng lacrimile unde nu le văd nimeni, în fiecare oră pe planetă.

„Vreau să mă ierți și să încerci să uiți tot răul pe care ți l-am făcut. Ești iubirea vieții mele. Te iubesc prea mult”, i-a scris lui Raquel fostul ei partener, imediat după ce a bătut-o. Ea l-a iertat, însă după cinci săptămâni de la scrierea acestor rânduri de scrisoare, a recidivat și a omorât-o în bătaie.

CITEȘTE ȘI: TOP 5 ZODII CARE POT RECURGE LA VIOLENȚĂ
Aceasta este doar una din poveștile care au fost strânse în compilația „Nu muri pentru mine” (No te mueras por mi), scoasă de „Vida Mujer”, un ONG din Peru care militează pentru drepturile femeilor și combaterea violenței domestice. În carte există mai multe povești în care bărbații violenți au scris scrisori de iertare după care au luat-o din nou de la capăt. Iar următoarele bătăi le-au băgat pe multe femei în stare de comă.

„A fost greu să ajungem la femeile maltratate, pentru că ele nu îi denunță”, spune pentru AFP directoarea ONG-ului, Nelly Cancion. Cartea acestui ONG „ne ajută să reflectăm asupra proximității violenței în viețile noastre”, mai spune Cancion.

Sursă foto: entremujeres.clarin.com

Sursă foto: entremujeres.clarin.com


Așa arată una dintre scrisorile unui bărbat violent, care recidivează: „Iubire, te rog, nu pleca! Știu că a trecut mult timp, dar îți promit că voi fi mai bun. Tot ce vreau este să stau lângă tine, te rog, lasă-mă să fiu lângă tine. Îți promit că te voi face cea mai fericită femeie din lume. Spune-mi doar atât: unde ești?”

Violența asupra femeii este un subiect sensibil nu doar în America Latină, ci și în România. Potrivit unei cercetări INSCOP realizate în anul 2013 și prezentată de Adevărul, 30,9% dintre români tratează cu lejeritate subiectul violenței domestice. Cu toate acestea, cei care au participat la cercetarea INSCOP consideră că viața în interiorul unei familii este de interes public (51%).

În ultimii ani, în România au murit 800 de femei din cauza bătăilor crunte primite din partea partenerilor.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top