Connect with us

Revistateo.ro

Exfoliant cu sare pentru ten

Cosmetica

Exfoliant cu sare pentru ten

1. Exfoliant cu sare Epsom și ulei de cocos pentru ten gras. Ai nevoie de 3 linguri de sare Epsom, 3 linguri de ulei de cocos, 2 linguri de zeamă de lămâie. Pune sarea într-un bol și mărunțește-o până ce particulele sale devin mai fine. Într-un alt bol pune uleiul de cocos și lasă-l la cuptorul cu microunde timp de 20 de secunde. Amestecă-l cu sarea până ce aceasta absoarbe tot uleiul și apoi adaugă zeama de lămâie, omogenizând până se crează o pastă. Utilizează acest scrub de 3 ori pe săptămână, după baie sau dul, când porii sunt deschiși. Masează ușor fața cu mișcări circulare timp de 3-4 minute și clătește-te cu apă rece.

CITEȘTE ȘI: DE CE SĂ FOLOSEȘTI O CREMĂ DE NOAPTE 

2. Exfoliant cu sare de mare și ulei de migdale pentru pielea uscată. Acest scrub  lasă piele suplă, radinată, fără coșuri și puncte negre. Ai nevoie de 3 linguri de sare de mare, 3 linguri de ulei de migdale și 2 linguri de suc de portocale. Pisează sarea pentru ca particulele sale să devină mai fine. Amestec-o cu uleiul de migdale și adaugă apoi sucul de portocală. Formează o pastă fină și masează fața cu ea timp de 2-3 minute, cu mișcări circulare. Călește-te cu apă rece  și aplică un toner și o cremă intens hidratantă. Uleiul de migdale conține vitamina E, care este extraordinară pentru pielea uscată și îi redă aspectul sănătos, hidratat.

3. Exfoliant cu sare de masă și  ulei de jojoba pentru piele sensibilă. Ai neovie de o lingură de sare de masă, o lingură de ulei de jojoba și o lingură de gel de aloe vera. Amestecă toate ingredientele și formează o pastă fină pe care să o aplici cum am explicat mai sus. Nu uita de toner și crema hidratantă.

Este foarte important să aplici aceste scruburi după duș sau după ce ai făcut o baie de aburi. Astfel porii sunt deschiși și exfoliantul pătrunde mai bine în stratul de piele.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Cosmetica

To Top