Connect with us

Revistateo.ro

periajul dintilor

Stiri

Esti sigur ca faci CORECT periajul dintilor? Vezi unde s-ar putea sa gresesti!

Ai grija sa faci periajul dintilor corect caci este primul pas catre o sanatate orala fara cusur!

In primul rand, ai grija la timpul in care faci periajul dintilor: ai nevoie de cel putin 2 minute (adica 120 de secunde!) ca sa fie corect si sa acoperi toate zonele cavitatii bucale. Cel mai bine este sa folosesti un cronometru sau iti poti pune piesa preferata sa cante si executa periajul dintilor pe toata durata ei.

Este nevoie de miscari scurte, usoare, care sa acopere toti dintii, inclusiv spatiile dintre ei. Trebuie sa te concentrezi pe fiecare zona de periaj!

CITESTE SI: Probleme cu dantura pe timpul sarcinii? Vezi cum sa le remediezi!

RETETA ULUITOARE de PASTA DE DINTI DIN CIOCOLATA. Vezi cum iti ajuta dintii!

Pentru un periaj corect, ar trebui sa aloci cel putin 30 de secunde pentru fiecare zona a danturii. Incepe cu suprafata exterioara a dintilor, tinand periuta la un unghi de 45 de grade. Periaza intai dintii de sus, apoi pe cei de jos.

Curata apoi suprafetele interioare ale dintilor, intai sus, apoi jos.

Ca sa te asiguri ca executi un periaj corect, tine periuta de dinti in pozitie orizontala si periaza maselele. Periaza toate suprafetele goale dintre masele si dinti. Periaza si limba.

Daca vei repeta aceasta tehnica de periaj, iti va intra in reflex si va deveni o obisnuinta pentru tine sa faci acest lucru dupa fiecare masa.

Ai grija si cand alegi periuta de dinti: e mai bine sa folosesti una cu capul mic, care sa ajunga in toate colturile cavitatii bucale. De asemenea, foloseste un cu peri moi, care curata mai bine placa bacteriana.

Apoi, fii atent la cat de des schimbi periuta de dinti – recomandat este la trei luni – trebuie inlocuita de fiecare data cand se uzeaza. Ai grija, caci daca ai fost bolnav (in special de o infectie la nivelul gurii) trebuie sa schimbi periuta de dinti. Mediul umed este ideal pentru inmultirea bacteriilor, asa ca mai bine cumpara alta noua dupa ce te tratezi.

Si pasta de dinti este foarte importanta: alege una pe care ti-o recomanda medicul dentist sau utilizeaza o pasta de dinti potrivita pentru problemele tale stomatologice.

Vezi in video cum recomanda specialistii sa te speli pe dinti:

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top