Connect with us

Revistateo.ro

Ești alergică la machiaj? Iată ce poți face!

Cosmetica

Ești alergică la machiaj? Iată ce poți face!

Reacțiile alergice reprezintă modalitatea organismului de a reacționa la anumite ingrediente cu care nu are o compatibilitate. Pentru ca organismul să răspundă la o reacție alergică trebuie să fie expus la o substanță străină numită antigen, în repetate rânduri. Asta înseamnă că poți deveni alrgică și la un produs pe care l-ai utilizat timp de 2 ani fără probleme.

CITEȘTE ȘI: MACHIAJUL ANTI-AGING

În general, parfumurile și conservanții dau cele mai frecvente reacții alergice, mai ales la persoanele cu piele sensibilă. Produsele cosmetice precum deodorantul, mascara, fardul de pleoape, unele creme hidratante, rujurile, lacul de unghii sau loțiunile de curățat conțin methyl methacrylate monomer, o substanță la care foarte multe persoane cu pielea sensibilă sunt alergice. Iată ce trebuie să faci dacă suferi de astfel de probleme!

Renunță la machiaj! Produsele de make-up se numără printre cele mai toxice și afectează tenul mai mult decât îți imaginezi. Dacă totuși nu t epoți despărți de ele, încearcă o variantă organică. Păstrează-ți sprâncenele într-o formă bună și îngrijește-ți tenul în așa fel încât să arate mereu curat și catifelat. Nu vei avea nevoie de prea mult machiaj. Totodată, este important să testezi pe o suprafață mică de piele produsele pe care urmează să le cumperi. Acest obicie îți va da câteva indicii clare despre modul în care pielea ta suportă produsul respectiv.

Aplică parfumul pe haine în loc să îl aplici pe piele, dacă ești alergică la astfel de produse. Foarte multe persoane au reacții alergice la parfum. Păstrează întotdeauna pensulele de machiaj curate. Murdăria și praful depuse pe acestea pot să agraveze reacțiile pielii și pot da naștere la iritații, roșeață și chiar eczeme. Evită cât mai mult machiajul ochilor, deoarece este o zonă foarte sensibilă și extrem de expusă la iritații.

 

1 Comment

1 Comment

  1. Irina Monea

    2015-04-15T12:53:00+03:00 at 2015-04-15T12:53:00+03:00

    si eu sufeream de alergie la machiaj pana cand am gasit solutia perfecta pentru problema asta..micropigmentarea

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Cosmetica

To Top