Connect with us

Revistateo.ro

Mancare de post - Orez cu prune uscate

Deserturi

Desert de post – Orez cu prune uscate

Iti prezentam cel mai delicioas desert de post: orez cu prune uscate.

Aceasta reteta este specifica zonei Horezu din judetul Valcea. Poate fi consumata ca desert si este excelenta atat pentru cei mici cat si pentru cei mari.

Ingrediente pentru orez cu prune uscate

– 500 de grame de prune uscate;
– 300 de grame de orez;
– 100 de grame de zahar;
– coaja de lamaie;
– 20 de grame de praf de scortisoara;
– un sfert de lingurita de sare.

Cum se prepara

Spala prunele uscate in apa fierbinte si apoi pune-le la fiert pana cand oala da in cateva clocote.

Lasa prunele la racit apoi scoate apa in care au fiert. Pune orezul la fiert in apa in care au fiert prunele si asteapta pana cand se fierbe. Adauga sarea in timp ce amesteci orezul ca sa nu se prinda de oala si presara coaja faramitata de la o lamaie. Tot acum se adauga si zaharul.

Urmatorul pas este cel mai simplu. Scoate orezul de pe foc si amesteca-l cu prunele uscate lasate la racit. Adauga peste orezul cu prune scortisoara.

CITESTE SI: Reteta de post: Tocana manastireasca

Postul Pastelui incepe pe 27 februarie si se incheie pe 15 aprilie. Aceasta reteta poate fi consumata in orice zi a postului. Este cel mai delicios desert!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Deserturi

To Top