Connect with us

Revistateo.ro

Tu știi ce se întâmplă în corpul tău când ții post? Este bine ca înainte de post să cunoști aceste detalii. În plus, sunt câteva reguli pe care trebuie să le respecți.

Sanatate

Ce se întâmplă, de fapt, în corpul tău când ții post

Multe persoane țin post. Motivele pot fi unele religioase sau de altă natură. Indiferent de motivul pentru care ai decis să ții post, trebuie să știi ce se întâmplă în organismul tău în acea perioadă. Sunt numeroase beneficii pe care unele persoane încă nu le cunosc. Iată ce se întâmplă, de fapt, în corpul tău când ții post.

Ce se întâmplă, de fapt, în corpul tău când ții post

Știai că o singură zi de post pe săptămână poate aduce numeroase beneficii organismului? Asta deoarece nu te vei mai îmbolnăvi cu ușurință. În plus, în timpul postului, vei scăpa de energia negativă acumulată în corp. De asemenea, și mintea ta se va curăța de lucrurile negative.
Cei care țin post negru trebuie să știe că în felul acesta nivelul zahărului din sânge se va regla. Asta se întâmplă deoarece pancreasul tău nu va mai lucra.

Un alt aspect interesant care trebuie menționat este acela că după o zi de post negru, corpul tău va fi mai tânăr cu cel puțin o lună. Ai grijă, însă, ca în ziua respectivă să te hidratezi așa cum se cuvine. Celulele și organele corpului au nevoie de apă pentru a se hidrata. De asemenea, apa te ajută să scapi de țesutul adipos, deci și de kilogramele nedorite. Nici celulita nu va mai fi o problemă pentru tine dacă te vei hidrata corespunzător.
Dacă ți se face foame în timpul zilei când ții post negru, încearcă să bei apă și astfel va dispărea senzația aceea. După ora 18, când postul se termină, poți consuma o salată ușoară, făcută din morcov ras și varză. Ori poți alege o salată de pătrunjel. Însă nu exagera cu mâncarea. Când ții post poți consuma și ceaiuri din plante, dar fără a le îndulci cu zahăr sau miere.

Așadar, postul îți ajută atât corpul, cât și mintea. Sunt mai multe beneficii pe care trebuie să le cunoască toți cei care țin post.

Sursă foto: pixabay.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top