Connect with us

Revistateo.ro

Tu știi ce înseamnă cu adevărat să ții post? Află ce spunea Părintele Arsenie Papacioc în legătură cu acest subiect. Mulți credincioși fac anumite greșeli.

Credinta

Părintele Arsenie Papacioc, despre ce înseamnă cu adevărat postul

Prin intermediul postului, oamenii se apropie mai mult de Dumnezeu. De asemenea, postul are rolul de a ne curăța sufletul. Însă nu se rezumă numai la a nu consuma produse de origine animală, ci este mai mult decât atât. Iată ce spune Părintele Arsenie Papacioc despre ce înseamnă cu adevărat postul. Toți credincioții trebuie să știe aceste lucruri.

Părintele Arsenie Papacioc, despre ce înseamnă cu adevărat postul

Când ții post, nu trebuie numai să stai departe de produsele de origine animală. De asemenea, trebuie să fii atent la lucrurile pe care le simți, pe care le gândești, pe care le spui. Persoanele care postesc trebuie să fie bune, să nu își piardă calmul, să nu spună, să nu facă și să nu se gândească la lucruri rele. Trebuie să își stăpânească nu numai patimile trupești, ci și pe cele sufletești.

Postul capătă o valoare deosebită numai dacă este ținut și cu trupul și cu sufletul. Din păcate, unele persoane sunt mai atente la alimentație și nu acordă atenția cuvenită și păcatelor săvârșite cu gândul sau cu fapta. Iar în astfel de situații, postul nu are același efect.

CITEȘTE ȘI: Părintele Argatu a spus ce se va întâmpla cu persoanele care fumează după ce vor muri

CITEȘTE ȘI: Părintele Cleopa, avertisment pentru creștinii care se închină la icoane în biserică: „Nu mai sărutați sfinții pe…”

Părintele Arsenie Papacioc susținea că postul adevărat este cel care se ține în primul rând cu sufletul. Iar asta înseamnă ”reținerea cu orice chip de la a nu mai judeca, a nu mai vorbi de rău – un lucru atât de grav, dar care se face atât de ușor.”

Sunt multe persoane care bârfesc, fără a ști cât de grav este acest lucru, crezând că de fapt nu fac nimic rău. Dar este importat să fim mai atenți la relațiile cu cei din jurul nostru, să fim atenți la lucrurile pe care le spunem sau pe care le facem. Acest post sufletesc, împreună cu cel alimentar, vor avea efectele dorite.

Sursă foto: pixabay.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Credinta

To Top