Connect with us

Revistateo.ro

Credinta

De ce nu trebuie să mai spui „hai, noroc”, potrivit părintelui Cleopa

Mulți bărbați obișnuiesc să se salute spunând „hai, noroc”. Iată ce spune părintele Cleopa despre acest salut devenit cunoscut în toate zonele țării.

Părintele Ilie Cleopa este recunoscut ca fiind unul dintre cei mai importanți duhovnici din țara noastră, iar învățăturile sale pline de tâlc sunt prețuite de toți credincioșii.

Diferitele formule de salut care conţin cuvântul „noroc” nu sunt decât invocări ale diavolului, susține părintele Cleopa. Iată ce ar trebui să folosim în locul acestei formule de salut.

Ce povestea părintele Cleopa despre noroc și de ce este legat acest cuvânt.

„Numai ce auzi pe beţivi la crâşmă zicând: Hai noroc, cumetre! Uneori vezi creştini pe drum că se salută: Hai noroc, vecine. Dacă l-ai întreba cine-i Noroc, nu ştie, dar ştie să-l pomenească. Mai chemi pe dracul Noroc, după atâtea mii de ani? Te închini la satana?”.

„Voi ştiţi cine a fost Noroc? Cel mai mare demon, care a secerat milioane de suflete”, sunt cuvintele stareţului de la mănăstirea Sihăstria preluate în volumul 7 al lucrării „Ne vorbeşte părintele Cleopa”.

Părintele Cleopa: „Lua muierea copilul de la tata, îl dădea în mâna slujitorului idolesc, îl tăia bucăţi şi îl punea în tigaia lui Noroc să se frigă. Până la 40-50 de copii punea odată în tigaia aceea. Mirosea în urma lui numai a friptură de copii proaspeţi. Aşa a secerat dracul Noroc milioane de copii. S-au dus mamele lor în fundul iadului! Acolo stau în vecii vecilor că au dat jertfa lui Noroc”.

„Spune Bună ziua! Când zici, bună ziua, arăţi că Dumnezeu e bun”, arată părintele.

Pentru Părintele Cleopa, norocul este un demon și nu are nicio legătură cu credința. „Am văzut, pe unele pomelnice pe care le aduceţi, că pomeniţi pe dracul Noroc, zicând: „pentru norocul fetei, pentru norocul băiatului, pentru norocul familiei”.

Ce mi-ai pus pe dracul pe pomelnic? Voi ştiţi cine a fost Noroc? Cel mai mare demon, care a secerat milioane de suflete. Voi vedeţi că, până la venirea lui Iisus Hristos, China, India, Japonia şi Insula Java şi atâtea state se închinau la idoli, la diavoli, la Brahma, lui Buda, lui Krishna, lui Zoroastru şi la toţi dracii? Voi ştiţi că până la venirea Domnului, oamenii sălbatici şi nebuni, pentru fiecare păcat aveau un zeu?”, a spus părintele Cleopa.

Citește și: Rugăciunea inimii, cea mai puternică după „Tatăl Nostru”, potrivit părintelui Cleopa

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Credinta

To Top