Connect with us

Revistateo.ro

Credinta

Rugăciunea inimii, cea mai puternică după „Tatăl Nostru”, potrivit părintelui Cleopa

Părintele Cleopa este unul dintre cei mai cunoscuți duhovnici ai României, iar în timpul vieții sale, mii de oameni i-au călcat pragul pentru niște sfaturi bune și pentru a le alina sufletul.

Părintele le-a dezvăluit credincioșilor care este cea mai puternică rugăciune, imediat după rugăciunea pe care însuși Iisus Hristos a rostit-o, „Tatăl nostru”. Părintele Cleopa ne sfătuiește să rostim mereu aceasstă rugăciune, în vremurile grele, dar și în vremurile bune ale vieții noastre. Acesta le spunea celor care îi călcau pragul în căutarea liniștii sufletești să o rostească mereu pentru ca binele să intre în viața lor.

„Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieşte-mă pe mine, păcătosul!”, așa sună rugăciunea inimii care te ferește de necazuri și supărări.

În varianta mai lungă, rugăciunea inimii sună așa: „Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, pentru rugăciunile Preacuratei Maicii Tale şi ale tuturor sfinţilor, miluieşte-mă pe mine, păcătosul!”

„Aceasta este o rugăciune scurtă, dar are mare putere. Este bine s-o repeţi şi în tren, în mașină şi pe drum şi acasă, până ce adormi seara. Dacă ai numele lui Iisus Hristos, nu mai ai năluciri prin somn şi supărări şi visuri urâte, pentru că nu se poate apropia satana de locul acela unde se pomeneşte numele Mântuitorului cu toată inima, cu toată dragostea”, le spunea părintele Cleopa tuturor celor care căutau ajutor divin, potrivit ortodoxia.me.

Părintele Cleopa, despre împărtășirea copiilor. Cât de des trebuie să se facă

„Copiii cei nevinovaţi, până la vârsta de cinci ani, este bine să-i împărtăşiţi, dacă se poate, şi în fiecare duminică. Iar copiii de 6-7 ani, mai ales acum, este bine să fie spovediţi şi apoi împărtăşiţi, că astăzi copiii văd şi aud multe sminteli, în casă, la televizor şi peste tot, nefiind supravegheaţi de părinţi.

La fel şi despre cei bătrâni şi bolnavi, zice Sfântul Simeon al Tesalonicului: „Cei bătrâni şi bolnavi, care nu au impedimente canonice, este bine să se împărtăşească mai des, şi în sărbătorile mari“.

Totdeauna, înainte de a te împărtăşi, după ce ţi-ai făcut metaniile, după ce ai părăsit păcatul şi ţi-ai făcut canonul dat de preot, trei zile cel puţin n-ai voie să bei vin, nici să mănânci de dulce sau cu untdelemn.

Iar în afara postului, fără spovedanie, fără canon şi fără o săptămână de post sau măcar trei zile nu te poţi împărtăşi. Cel puţin trei zile înainte de a te împărtăşi, să nu mănânci cu untdelemn şi să nu bei vin; numai mâncare uscată. Aşa este rânduiala Sfintei Împărtăşanii, fraţilor”.

Citește și: Rugăciunea părintelui Cleopa care produce minuni

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Credinta

To Top